Please help SMC Meth injection issues after clutch install - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 08-11-2009, 07:18 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: West Virginia
Posts: 12
Images: 6
Dak Jones is an unknown
Please help SMC Meth injection issues after clutch install

Please help. I have a SMC methanol injection system installed on my 2004 sti. Everything has always worked fine untill i took it to a mechanic to have a new ACT 6 puck clutch kit and new light weight flywhee installed. The garge i went to was recomended by a guy i know that has multiple high performance, highly modified cars.

I went for a ride after the install to break in the new clutch and found that the car felt under powered compaired to usual. The car makes 454 whp spraying meth. I noticed that the indicator light on the dash control module that let you know that the system is armed was lit as it should be but at 10 PSI the system should spray but does not. No spray at all. The mechanic said that all he did with the electrical system was pull the batery. I checked the ground wires for the meth pump, they were fine. I am really upset about this. I worked fine when i took it to this guy. I just noticed it today and the mechanics shop is closed so i havent had a chance to bring the car back to the shop. I reset my map with my access port to the 26 psi + meth map because the ECU had reset after they pulled the battary. Can anyone help me?
Dak Jones is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 08-11-2009, 07:20 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: West Virginia
Posts: 12
Images: 6
Dak Jones is an unknown
I also tried the spray test and nothing.
Dak Jones is offline  
#3 Old 08-12-2009, 12:03 AM
WRXtuners Member
 
baller_v24's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 1,469
baller_v24 is known to be trustworthy and helpful baller_v24 is known to be trustworthy and helpful
Send a message via Yahoo to baller_v24
He had to have done something wrong to it. Dis you check everything? Do all the lines look normal? I highly doubt it but it might of shorted out the pump.

Im sure the fluid level is good right?

rollin on 17's now and they're dirty
baller_v24 is offline  
#4 Old 08-15-2009, 01:20 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: West Virginia
Posts: 12
Images: 6
Dak Jones is an unknown
I guess some how the pump just shorted out. I have sent it off to SMC. The guy was very nice and helpful over the phone and email. He is going to replace the pump and send it back. Its a very plug and play system, all I'll have to do is two bolts for the meth resavior, plug in the wiring and hook up the steal braided meth line.

I should have it back from SMC by next week.
Dak Jones is offline  
#5 Old 08-15-2009, 02:56 PM
WRXtuners Member
 
baller_v24's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 1,469
baller_v24 is known to be trustworthy and helpful baller_v24 is known to be trustworthy and helpful
Send a message via Yahoo to baller_v24
That's cool you got it figured out man. U said plug and play but you are already tuned for it right? Did you change ## maps while ## waiting for it to come back or do u have another car.

rollin on 17's now and they're dirty
baller_v24 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On