HU head unit after market system question - Page 2 - Subaru WRX Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#16 Old 12-18-2012, 09:45 AM
WRXtuners Member
 
dirtydeeds02's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 65
dirtydeeds02 is an unknown
I think your receiver has the nav built into the unit ( my damn Kenwood needs an adapter for eveything). So you shouldn't need anything besides the dash kit and wiring harness.
dirtydeeds02 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#17 Old 01-05-2013, 03:18 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: California
Posts: 43
ghost911 is an unknown
i got the navigation installed and everything, but there is an issue. i cant get the address icon to light up and few other options. the gps is plugged in. my ipod and dvd cd etc all works. and it knows my location and the map works. i just cant type in the address and cant get into my nav settings. any idea whats going on?

also cant get my back up camera to work either.
ghost911 is offline  
#18 Old 01-09-2013, 09:55 AM
WRXtuners Member
 
dirtydeeds02's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 65
dirtydeeds02 is an unknown
I can't help you on the nav issue, it may be a problem with the receiver. The back-up camera could possibly need to be installer with a camera made by the manufacturer of the receiver, it is possible that it isn't compatible with the stock set-up.
dirtydeeds02 is offline  
#19 Old 01-09-2013, 09:56 AM
WRXtuners Member
 
dirtydeeds02's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 65
dirtydeeds02 is an unknown
Also check if u need to do any updates on your receiver. I know I did in order to get certain features to work.
dirtydeeds02 is offline  
#20 Old 01-09-2013, 02:26 PM
WRXtuners Member
 
BLAZE2099's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pennsylvania
Posts: 2,580
Images: 6
BLAZE2099 is known to be trustworthy and helpful BLAZE2099 is known to be trustworthy and helpful
We could use a good stereo guy here. You should probably stick around. Haha
We have one or two other guys that are pretty good. Just not as frequent as you deeds

Randy-
2002 blaze WRX- sold:(
2004 Wrx-sold
2011 Wrx limited
99 Fozz- sold
Eagle eye crew
BLAZE2099 is offline  
#21 Old 01-09-2013, 07:13 PM
WRXtuners Member
 
dirtydeeds02's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 65
dirtydeeds02 is an unknown
Thanks Blaze. Ill b sticking around for sure, brand new wrx and loving every minute of it. I'm also addicted to this forum. I'm no stereo pro, more of an old hobby. Its just nice to give back a little there are so many helpful and knowledgeable people here.
dirtydeeds02 is offline  
#22 Old 01-10-2013, 01:00 PM
WRXtuners Member
 
BLAZE2099's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pennsylvania
Posts: 2,580
Images: 6
BLAZE2099 is known to be trustworthy and helpful BLAZE2099 is known to be trustworthy and helpful
Ten four!

Randy-
2002 blaze WRX- sold:(
2004 Wrx-sold
2011 Wrx limited
99 Fozz- sold
Eagle eye crew
BLAZE2099 is offline  
#23 Old 01-11-2013, 05:24 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: California
Posts: 43
ghost911 is an unknown
The. Navigation system is fine its z13 installed and the back up cam has been used on this navigation already. I put the colors to color and there was I believe two or 3 wires that didn't need wiring with the navigation harness because there mentioned for the steering wheel options if I read correctly. Like I said the system works sound/iPod/avsound options/

Just no navigation options are available. But the map mode works lol error wtf...lol
ghost911 is offline  
#24 Old 01-14-2013, 07:30 AM
WRXtuners Member
 
dirtydeeds02's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 65
dirtydeeds02 is an unknown
That's very strange that some features of the GPS would work and others dont. If the maps work it would seem that the antenna is working, don't know why you wouldn't b able to type in an address. For the backup camera I would think something isn't wired correctly. Sorry I don't have any answers for you, try a YouTube search.
dirtydeeds02 is offline  
#25 Old 01-15-2013, 12:49 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: California
Posts: 43
ghost911 is an unknown
Quote:
Originally Posted by dirtydeeds02 View Post
That's very strange that some features of the GPS would work and others dont. If the maps work it would seem that the antenna is working, don't know why you wouldn't b able to type in an address. For the backup camera I would think something isn't wired correctly. Sorry I don't have any answers for you, try a YouTube search.
im more worried about the address and other options more then the back up cam. that ya is a not connected right. but the options not being able to select is not cool.. you tube isnt any good for this situation ive looked.
ghost911 is offline  
#26 Old 01-15-2013, 09:08 AM
Vew
Moderator
 
Vew's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: West Virginia
Posts: 3,451
Images: 10
Vew is more helpful than not
Send a message via AIM to Vew
Did you wire this yourself? Where did you tie the parking brake wire? If you wired it correctly (and not to ground but to the parking brake), you can only type in characters when the parking brake is on. Where did you tie the wires for the backup camera?

Jon
"We live for a good time, not a long time."
RIP Colin McRae
Vew is offline  
#27 Old 01-16-2013, 09:26 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: California
Posts: 43
ghost911 is an unknown
Well I got the other options to work, I didn't have the mute wire connected

And for the camera, I have the (1)AV cord plugged into the (1) rear cam AV out put, and I have 1 wire split into two wires (left)(right), and orange color wire. Which I'm trying to figure where the 1 split wire goes "(left)(right)"and the orange one goes. One has to go ground "black wire" one account power "red wire". But the orange goes where lol.

This is probably very confusing ^^^^. I'll probably have to take a picture.
ghost911 is offline  
#28 Old 01-17-2013, 08:54 AM
WRXtuners Member
 
dirtydeeds02's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 65
dirtydeeds02 is an unknown
Re: HU head unit after market system question

Definitely post a pic. Glad u got the GPS working... its always a minor detail.
dirtydeeds02 is offline  
#29 Old 05-13-2013, 03:03 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Colorado
Posts: 4
jdick0101 is an unknown
dirtydeeds you said it would be more complicated to keep your steering wheel/ bluetooth controls with a new HU.

Do you have any recommendations on what HU and is it an easy DIY to accomplish this?

I appreciate any help. Thanks!
jdick0101 is offline  
#30 Old 05-13-2013, 06:55 PM
WRXtuners Member
 
dirtydeeds02's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 65
dirtydeeds02 is an unknown
Personally I like Kenwood, Pioneer
and Alpine. I'm no pro so if I can do it anyone with a little know how and patience can as well. I bought the steering wheel control module by aswc. They make the install seem a little easier than it is. My Bluetooth controls still don't work, but it may be because um using an older HU. If you get the module let me know, I can give you a couple tips to save you some aggravation on the install.
dirtydeeds02 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On