Subaru WRX Forum

Subaru WRX Forum (http://www.wrxtuners.com/forums/)
-   Non-Performance Tech (http://www.wrxtuners.com/forums/f73/)
-   -   Boost pressures? (http://www.wrxtuners.com/forums/f73/boost-pressures-32115/)

Duffie112 02-29-2012 07:23 PM

Boost pressures?
 
I have an 05 wrx all stock just put a boost gauge in and in second gear at about 3k I'm getting 6lbs? Is that right? I'm thinking my hose could be to small and not reading right. Any help would be awesome thanks!


Sent from my Autoguide iPad app

bad grocerygetter 02-29-2012 08:11 PM

Where did you tap into for the boost gauge?

turmic 02-29-2012 08:14 PM

Hard to say...3rd gear is where you can reach full boost. Are you at WOT (Wide open throttle)? Is it still building pressure at that point? Or does it crap out and stay at 6 psi?

basco 02-29-2012 08:16 PM

is it the factory gauge? because if so it doesn't read in PSI

bad grocerygetter 02-29-2012 08:17 PM

Ha ha I was thinking that right about the time you posted that kirt^^

BLAZE2099 02-29-2012 08:19 PM

In Bar?
Im in KPA.....do note that there are many ways to read pressure...many, many.

Duffie112 02-29-2012 10:06 PM

No it's a aftermarket gauge I tapped into the hose right near the tmic right were it 90's down. I wasn't at WOT. But it seemed like I had to get on it good to move the gauge.


Sent from my Autoguide iPad app

Duffie112 02-29-2012 10:10 PM

1 Attachment(s)
This hose. (this isn't my pic my hose is smaller than that one coming off the "T"


Sent from my Autoguide iPad app

pzr2874 03-01-2012 05:50 AM

^That's the one.

Is the line crimmped or caught? You have tape on there?

bad grocerygetter 03-01-2012 07:30 AM

Yeah I was looking at the tape also. If its a broken line or if it was too short tape won't work...you can get a coupler for less than a dollar. Or a pack of misc sizes for like 3 bucks.

pzr2874 03-01-2012 08:00 AM

You have an 05 WRX right? And is that intake manifold just powdercoated aftermarket or is it an STi IM ?

newtothegame 03-01-2012 08:02 AM

Read the post that has the pictures guys. Hes using that pic as a reference, IT IS NOT HIS CAR.

pzr2874 03-01-2012 08:38 AM

^DOH!!

Thanks, just trying to see if he has extra junk on his car that could be related to the boost issue. I know when I had my 07wrx IM ported/polished/coated it didn't match the 06 IM I sent in.

bad grocerygetter 03-01-2012 09:15 AM

Bah!! Totally missed that. Ok well...op would you be able to post up a pic of your cars engine bay?? Would like to see said hose and diameter.

Duffie112 03-01-2012 09:53 PM

Yea tomorrow i will take a pic. Thanks for the response guys!


All times are GMT -5. The time now is 09:06 PM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.8pl1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.