Wierd boost reading - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 03-10-2010, 09:05 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Texas
Posts: 8
Coastiedan is an unknown
Unhappy Wierd boost reading

I have an 04 wrx, with few mods. I have the stock boost gauge, and at idle it reads -.06 MPa. As i accelerate, it will go up towards the positve section. Do i have a boost leak? or is a bad seal? Was tring to find this from anyone else, but no luck so far. Any answers would be great. Thanks.
Coastiedan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 03-10-2010, 10:30 PM
WRXtuners Member
 
jdowrx's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: California
Posts: 81
Images: 2
jdowrx is an unknown
Thats exactly what it's suppose to do. Is this your first turbo car?
jdowrx is offline  
post #3 of 6 Old 03-10-2010, 11:07 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Michigan
Posts: 2,158
RcrsWetDream is known to be trustworthy and helpful RcrsWetDream is known to be trustworthy and helpful
I know it's mean but I kinda chuckled when I read the post... It's ok I was there not too long ago.

To further his answer, you sit in vacuum (inmg/mpa), and then start making boost (psi/bar) as you get on the gas. You'll sit at vacuum when cruising and at idle, and the only time you'll really go to positive boosting is when you're accelerating.

-Chris
RcrsWetDream is offline  
post #4 of 6 Old 03-11-2010, 03:31 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Texas
Posts: 8
Coastiedan is an unknown
Yea its my first, but ive had it for 4 years. Before it would be around zero at idle. Now it in the negative for the past year.
Coastiedan is offline  
post #5 of 6 Old 03-11-2010, 03:52 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Michigan
Posts: 2,158
RcrsWetDream is known to be trustworthy and helpful RcrsWetDream is known to be trustworthy and helpful
In that case your car has fixed itself... Weird that it used to do that. Have you recently had some work done that could have fixed a vacuum leak?

-Chris
RcrsWetDream is offline  
post #6 of 6 Old 03-11-2010, 06:53 PM
Moderator
 
newtothegame's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Maryland
Posts: 6,493
Images: 4
newtothegame is known to be trustworthy and helpful newtothegame is known to be trustworthy and helpful
Send a message via Yahoo to newtothegame
Like stated above, you car was apparently reading/running wrong for the previous 4 years. At idle it should read in the negative range of any boost gauge. Upon acceleration it will "build" boost and cross from vacuum (negative) to boost (positive pressure).

Joshua
"2007 WRX- PPG'd, 20G- Tim Bailey tuned
Stage 2 2005 WRX
Cobbtuning.com"
newtothegame is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On