Turbo Problems.... - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 Old 03-29-2006, 08:32 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 14
Images: 6
sentramike is an unknown
Turbo Problems....

I just bought an 02 wrx and i think the turbo stopped working...and cant tell why...it wont boost at all. This is the second time this has happened... any ideas???
sentramike is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 03-30-2006, 12:49 AM
WRXtuners Member
 
WRXtrJ's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: California
Posts: 8
Images: 2
WRXtrJ is an unknown
Send a message via AIM to WRXtrJ
get a boost gauge

didnt you test drive it? should asked the previous owner

wrx vrs. the world
WRXtrJ is offline  
post #3 of 12 Old 03-30-2006, 01:49 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 14
Images: 6
sentramike is an unknown
It has a boost gauge...its not boosting, spooling, its doing nothing...I just bought it from the dealer, and it happened once already, they put a NEW turbo on it, and that was monday...it just started doing it again.
sentramike is offline  
post #4 of 12 Old 03-30-2006, 03:35 AM
WRXtuners Member
 
9d2TSi's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Michigan
Posts: 3,171
Images: 5
9d2TSi is more helpful than not
Send a message via AIM to 9d2TSi Send a message via MSN to 9d2TSi
Take it back to them.

My car is well, it's like 10 lbs of shit in a 5 lb bag...

<------ Click to see what I'm workin' with. ;)
9d2TSi is offline  
post #5 of 12 Old 03-30-2006, 04:41 AM
WRXtuners Member
 
awd>fwd's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Washington
Posts: 1,746
Images: 4
awd>fwd is an unknown
Send a message via AIM to awd>fwd
Definatley take it back, they have to warranty their work for more than a day or two.

Brent
2007 Satin White STi, 1989 Nissan Sil-Coupe, 1998 Toyota 4runner (to be built..)...
awd>fwd is offline  
post #6 of 12 Old 03-30-2006, 10:22 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 14
Images: 6
sentramike is an unknown
Yeah i know to take it back, im just wondering if any of you have had this problem, or anything like it. I already have another turbo on the way, and will get fixed again when it comes in, I was justs seeing if anyone has had similar problems...
sentramike is offline  
post #7 of 12 Old 03-30-2006, 01:02 PM
WRXtuners Member
 
WRXtrJ's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: California
Posts: 8
Images: 2
WRXtrJ is an unknown
Send a message via AIM to WRXtrJ
have a mechanic at the dealer do a thorough inspection of all the turbo "involved" components and uppipe/downpipe to make sure nothing else needs to be replaced

wrx vrs. the world
WRXtrJ is offline  
post #8 of 12 Old 03-30-2006, 05:56 PM
WRXtuners Member
 
Nose Nuggets's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: California
Posts: 2,157
Nose Nuggets is known to be trustworthy and helpful Nose Nuggets is known to be trustworthy and helpful
i would verify exactly what kind of warrenty the entire car has on it. personally, if i was in your shoes, i would return the car and get my money back and buy some place else.
Nose Nuggets is offline  
post #9 of 12 Old 03-31-2006, 07:59 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oregon
Posts: 14
Images: 6
sentramike is an unknown
So i found out that the previous owner was trying to boost 18-20 lbs out of the original stock turbo, and that on the new turbo, the wastegate stopped openning. I have a new turbo on the way and its all covered under warranty. Plus im getting new braks all the way around....
sentramike is offline  
post #10 of 12 Old 04-01-2006, 03:25 AM
WRXtuners Member
 
9d2TSi's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Michigan
Posts: 3,171
Images: 5
9d2TSi is more helpful than not
Send a message via AIM to 9d2TSi Send a message via MSN to 9d2TSi
I'm confused. The new turbo should've came with a new wastegate actuator. Does the car have a mbc on it?

My car is well, it's like 10 lbs of shit in a 5 lb bag...

<------ Click to see what I'm workin' with. ;)
9d2TSi is offline  
post #11 of 12 Old 04-01-2006, 01:49 PM
WRXtuners Member
 
T WREX's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Maine
Posts: 425
Images: 5
T WREX is an unknown
Send a message via AIM to T WREX Send a message via Yahoo to T WREX
Quote:
Originally Posted by sentramike
So i found out that the previous owner was trying to boost 18-20 lbs out of the original stock turbo, and that on the new turbo, the wastegate stopped openning. I have a new turbo on the way and its all covered under warranty. Plus im getting new braks all the way around....
Who told you this?

If the wastegate stopped opening the exact opposite of your problem would happen. The turbo would boost through the roof. The purpose of the wastegate opening is to divert exhaust flow from the turbine in order to control boost. I'm glad to hear you're being covered under warrantee, I just hope those doing the warantee work have a clue!

No boost at all sounds to me like an ic hose popped off or is severly leaking.

Trevor

FP Green'd 04 STi

Trevor
T WREX is offline  
post #12 of 12 Old 04-03-2006, 08:22 PM
WRXtuners Member
 
nick4592's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Colorado
Posts: 1,030
Images: 9
nick4592 is more helpful than not
Send a message via AIM to nick4592 Send a message via MSN to nick4592 Send a message via Yahoo to nick4592
Quote:
Originally Posted by T WREX
No boost at all sounds to me like an ic hose popped off or is severly leaking.

Trevor

that is what I was thinking...but if a IC hose was completely off the car would barely run at all..big leak could be the case...maybe the wastegate was stuck open....just make sure the whole turbo gets replaced ....wastegate and all

"Life's a bowl of punch so go ahead and Spike it!" -311
nick4592 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome