Starting Problem - no crank or spark, turning key does nothing - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 12-13-2010, 12:55 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nevada
Posts: 2
fuzebox is an unknown
Starting Problem - no crank or spark, turning key does nothing

A few weeks ago my 2002 WRX had the strangest starting problem. The car behaves like I am trying to start it without pushing the clutch pedal. No reaction at all when turning the key, no starter click at all. I thought it may have been an alarm or starter kill issue, but I can bump start the car just fine. The fuel pump comes on fine. After a few days of me and my friends checking fuses, battery cables, the clutch pedal safety switch, etc, it all of a sudden randomly starts just fine, without a single problem for 3 weeks.

Last night after driving all day, the same problem randomly came back. Had to push start to get home, and now in the driveway it still won't start.

I'm new to Subarus so I was not sure if there was a model-specific sensor or switch or fuse to check... I've been searching the forums and can't find anything so far.
fuzebox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-15-2010, 01:21 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Hampshire
Posts: 1
tommy0202 is an unknown
Same problem

I am having the same problem right now. Except mine is an automatic....ya i know...I got a great deal. My battery was almost dead and i locked my keys in the car and had to get in by AAA. I think it may be some safety mode, however i did try every possible reset in the manual to no avail. Someone please help.
tommy0202 is offline  
post #3 of 5 Old 12-15-2010, 03:07 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nevada
Posts: 2
fuzebox is an unknown
Well I have an update to my issue which won't help you... The problem was the clutch pedal safety switch, bypassing the switch by grounding it solved my problem.
fuzebox is offline  
post #4 of 5 Old 12-27-2011, 04:27 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
Posts: 1
tmazss is an unknown
reviving dead thread\\\\ my 02 wrx started doin this today. i drove to 7-11 go inside come out and the car wont start, i try to jump it with cables and nothing, then i bump start and it starts right up so i drive home pull off the starter to bring to autozone for test and it passes.

i put it back on and look for any connections that look loose or grounds and from what i can see everything looks good, where are the essential grounds that shud be checked. any ideas? shud i pull the coilpacks and re-set them back on to make sure there covvecting? and i can hear the fuel pump when i turn the key on so i dnt think its that.
thanks foe the input
tmazss is offline  
post #5 of 5 Old 12-27-2011, 07:02 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,981
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
^Did you look at the safety switch ?

If you did and it has not worked then make a thread, you will get more responses.

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome