Problem, need help - Subaru WRX Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 06-08-2012, 09:15 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
Unhappy Problem, need help

I just recently got a 2003 WRX. Long story short, i recently replaced the knock sensor, fuel filter and an injector. When replacing the knock sensor i apparently did not tighten the clamp down that goes into the throttle body from the intercooler, as i was driving to work i got into boost and it popped that hose off of the throttle body. It was running fine up until that point, and now it doesnt run well at all. It revs very very slowly, kind of just crawls around, and sputters and sounds like crap when starting to get into boost. Like i said it seemed to be running fine until it popped the hose off so i dont think it has anything to do with the stuff i replaced recently. Does anyone have any ideas what it could be?
CWOsiris is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 06-08-2012, 09:50 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Did you reset the ECU yet? How long did you drive it after it blew off?

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#3 Old 06-08-2012, 09:53 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
I just had to start it for 30 seconds after it blew off to get it off the road, it died in an intersection, lucky me.

And i disconnected the battery and reconnected it, does that reset the ECU or is there more to it? (edit, googled ecu reset)
CWOsiris is offline  
#4 Old 06-08-2012, 10:50 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Unhook battery, press brake pedal for 10 seconds to drain power from car, let sit for 30+ mins, reconnect. Should be good to go.

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#5 Old 06-08-2012, 11:13 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
Alright, i'll give it a try and see what happens, thanks.
CWOsiris is offline  
#6 Old 06-08-2012, 11:38 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
Seems to run a little better, but now it is dying out when it gets into boost and higher rpms, now what the heck is wrong with it
CWOsiris is offline  
#7 Old 06-08-2012, 11:42 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
The idiot who had it before me put a cheapo boost controller on it and idk how much boost it is running, probably more than it should be, but it was doing alright before.
CWOsiris is offline  
#8 Old 06-08-2012, 12:05 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Is it tuned?

Get that MBC off and get the stock BCS back on there. Or even a 3port BCS and take it to get tuned.

Have you looked for boost leaks?

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#9 Old 06-08-2012, 12:12 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
didnt see any boost leaks on a quick look, but i think i will give it another look in a bit.
CWOsiris is offline  
#10 Old 06-08-2012, 01:58 PM
WRXtuners Member
 
BLAZE2099's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pennsylvania
Posts: 2,567
Images: 6
BLAZE2099 is known to be trustworthy and helpful BLAZE2099 is known to be trustworthy and helpful
Garage
I have a stocker if you need it, PM me!

Randy-
2002 blaze WRX- sold:(
2004 Wrx-sold
2011 Wrx limited
99 Fozz- sold
Eagle eye crew
BLAZE2099 is offline  
#11 Old 06-08-2012, 07:09 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
seems to be running slightly better, but not quite right.

is it possible the computer needs to 're-learn'?

when the tube popped off could a lot of fuel been put into the engine and loaded it up kind of?

i wonder if i just drive it a little bit if it will get better.

Thanks alot for the help guys.
CWOsiris is offline  
#12 Old 06-09-2012, 04:26 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
Ran codes, nothing different than what i had before, which is O2 sensor and waste gate solenoid. So im not sure what the heck is going on.
CWOsiris is offline  
#13 Old 06-11-2012, 05:43 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Get that MBC off and get the stock BCS back on there. Or even a 3port BCS and take it to get tuned. Randy has one

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#14 Old 06-14-2012, 05:45 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ohio
Posts: 13
CWOsiris is an unknown
well, this is kind of embarrassing, after changing my plugs i discovered one cylinder was getting no spark, that would explain the lack of power and running like poop

CWOsiris is offline  
#15 Old 06-15-2012, 05:42 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
What was the reason for the spark blowout? How's it doing now?

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On