power steering wont work on tickover, Help! - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 12-27-2009, 01:46 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Europe
Posts: 6
billiumbonz is an unknown
power steering wont work on tickover, Help!

Help, i have an impreza wrx bugeye 01 plate and just reciently the power steering wont work unless the engines being reved, it works fine when your driving around but assoon as the cars stopped the steering wont work stupidly stiff bit tricky on car park n tight spaces ideas any one??
billiumbonz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-27-2009, 04:27 PM
WRXtuners Member
 
VD5505's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Iowa
Posts: 905
Images: 6
VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to VD5505 Send a message via MSN to VD5505
what does your fluid look like? did you check your belts? worse comes to worse go to a parts store and get a new pump they are pretty cheap and very easy to put in.
VD5505 is offline  
post #3 of 5 Old 12-28-2009, 07:41 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Europe
Posts: 6
billiumbonz is an unknown
Quote:
Originally Posted by VD5505 View Post
what does your fluid look like? did you check your belts? worse comes to worse go to a parts store and get a new pump they are pretty cheap and very easy to put in.
I have checked the fluid level thats fine ill check the belts first then go from there it could be slipping as its wierd that it works fine when the engines revved thanks for that!
billiumbonz is offline  
post #4 of 5 Old 12-28-2009, 07:43 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Europe
Posts: 6
billiumbonz is an unknown
thanks for that the fluid is fine ill the check the belt it seems as tho it might be slipping then go from there cheers!
billiumbonz is offline  
post #5 of 5 Old 12-28-2009, 01:38 PM
WRXtuners Member
 
VD5505's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Iowa
Posts: 905
Images: 6
VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to VD5505 Send a message via MSN to VD5505
Your pump is prob going out, and by your revving your engine it is spinning the pump faster so it might be moving the fluid a little bit more, i think a new pump is like $100

2003 WRX Hybrid build,

Brian
VD5505 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On