No cooling fan - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-13-2010, 11:16 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Idaho
Posts: 8
FranzKlammer is an unknown
No cooling fan

Hello, I have an 05 WRX and what temp is the cooling fan on the radiator suppose to come on. Mine seems to be taking an early vacation. I unplugged the fan and hit it with a wire off the battery and it spun just fine, is there a sensor that has gone bad ? Thanks
FranzKlammer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-13-2010, 11:33 PM
 
wagonracer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Connecticut
Posts: 1,301
Images: 9
wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to
Did you check fuses ?
wagonracer is online now  
post #3 of 4 Old 12-14-2010, 09:07 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Idaho
Posts: 8
FranzKlammer is an unknown
It's not the fuse-
FranzKlammer is offline  
post #4 of 4 Old 12-14-2010, 09:41 PM
 
wagonracer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Connecticut
Posts: 1,301
Images: 9
wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to
Put the car in the diagnostics loop by plugging together the two green plugs under your dash. That will cycle all your relays sensors and solenoids, and both fans should cycle on and off.

I would check the relay next (you should hear it click), while in the loop.

If that doesn't get you anywhere, check the sensor which is a bitch to get at. It's under the intake plenum on the cast coolant pipe that goes across the top of the block.

Don't forget to unplug those when you're done. Hope that helps
wagonracer is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome