no CAT CEL - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 06-17-2003, 02:53 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: California
Posts: 77
deezwrx is an unknown
Send a message via AIM to deezwrx
Question no CAT CEL

i was driving for 20 min when i was merging onto a major highway, so i merged hella fast on. i was doing 80 mph when my check engine light poped up! i was like what the hell!?? so i took it to my friend who is a micanic, and owns a wrx. he ran a scan and the computer told him that there was a malfunction on the up pipe CAT, wich we had removed with the gruppie pipe. he cleared the CEL, and it is fine now.

will this happen again, and how can i make it so it doesnt happen again!?

will the computer learn that there is no CAT!??
deezwrx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 06-17-2003, 04:16 PM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
Yes, it will happen again. You need a MIL eliminator from www.ponyexpressperformance.com or you can make your own: www.dooleyprinting.com/brsc/O2_Mil_Fix.doc
Cosmo is offline  
#3 Old 06-18-2003, 02:58 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: California
Posts: 77
deezwrx is an unknown
Send a message via AIM to deezwrx
MIL Eliminator (one for single rear O2 sensor). would this work for my up-pipe, is it concitered a rear 02 sensor?????
thanks DEEZ
deezwrx is offline  
#4 Old 06-18-2003, 08:26 AM
WRXtuners Member
 
Kobiyashi's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: North Carolina
Posts: 578
Images: 2
Kobiyashi is more helpful than not
there should be no Code for the cat in your uppipe. The front O2 sensor must be intact to operate the car. DO NOT MIL ELIM. IT!!!

-Kobi

-kobi
Kobiyashi is offline  
#5 Old 06-18-2003, 08:45 AM
WRXtuners Member
 
fc735's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,890
Images: 12
fc735 is more helpful than not
Send a message via AIM to fc735
what code number? need to know that to tell what the problem is...the uppipe cat has no effect on the downstream reading....the downpipe cat will....lemme know what it is.
JOEY
fc735 is offline  
#6 Old 06-20-2003, 03:15 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: California
Posts: 77
deezwrx is an unknown
Send a message via AIM to deezwrx
sorry guys i am a big dumb a$$ it wasnt the up-pipe, it was the down pipe. well, ill look into the elm elimonator

DEEZ
deezwrx is offline  
#7 Old 06-20-2003, 11:00 AM
WRXtuners Member
 
fc735's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,890
Images: 12
fc735 is more helpful than not
Send a message via AIM to fc735
you can save yourslef some money if you are elecrically competent. it involves soldering a 2.2k ohm resistor in series to the downstream o2 signal wire to the ecm. i think it was the white wire, but dont hold me to that. someone please correct me if i am wrong. the pinout at the ecm is terminal 17, on connector b135......the 20 pin connector. sorry...my scanner is down..otherwise i would scan my printout from alldata.....im sure someone has the link. cosmo does, i think.....
hope this helps
JOEY
fc735 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On