No Boost - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 Old 06-08-2003, 04:04 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
WjRgX's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montana
Posts: 56
Images: 8
WjRgX is an unknown
Send a message via AIM to WjRgX
Angry No Boost

I just upgraded everything to the stage 4 TMI from Turbo XS and everything went in fine! I had a Greddy Profec-B boost controller in there originally and at first we went with that instead of the turbo xs controller and WE GOT BOOST but we also got misfiring due to what we think is the UTEC making fuel do it's own thing and the Greddy trying to mess with the fuel too! We then hooked up the turbo xs controller and get a constint 10 lbs (if that) no matter what we do, then we went without a controller and still get 10 lbs. The controller from Turbo xs is on correctly but as I said there is no boost so I need to know what little peice of crap is keeping me from my 12 second car, is it something that could be caped off or cut when the Greddy was hooked up and is still effecting the other controller because It did work until we un-hooked the Greddy (with the exception of what we think is too much fuel). Or is there more controlling the boost then the connections between Waste guage, Silniod, turbo, controller, and the attachment to the airfilter that we are not seeing or do not know about, that also controls boost. PLEASE ANY IDEA"S and ALL IDEA"S WOULD HELP A LOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Josh
WjRgX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 06-08-2003, 06:02 PM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
First of all, I assume you checked to see that all the intercooler hoses and the like are tight, correct? Since you can boost up to 10 lbs but then it starts running rich, it sounds like you're loosing boost somewhere. I had the same problem, and traced it to a defective BOV. If you can drive it and keep the RPM's low, and still get it up to speed, I'd say it sounds like you're loosing boost somewhere. If not...

Well, you say that you are using a "TurboXS controller". Is that the UTEC, or do you have a Turbo XS boost controller as well?

Since you're running Stage 4 I assume you don't have the stock turbo, right? Make sure the restrictor is not in the line from the turbo to the boost control solenoid. I don't know whether or not that makes any difference, but with some turbos/boost controllers, I have read that it makes a difference.
Cosmo is offline  
post #3 of 13 Old 06-08-2003, 09:11 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
WjRgX's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montana
Posts: 56
Images: 8
WjRgX is an unknown
Send a message via AIM to WjRgX
We also tried switching Turbo XS boost controllers from my friends REX to my, we also switched Siliniods and that didn't work either! Is there anywhere the boost can be affected other then the obvious spots such as the Waste gate, Siliniod, turbo, etc... Keep in my we got boost before we uninstalled the Greddy!!

Josh
WjRgX is offline  
post #4 of 13 Old 06-08-2003, 09:31 PM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
Are you using a UTEC?
Cosmo is offline  
post #5 of 13 Old 06-08-2003, 09:39 PM
WRXtuners Member
 
fc735's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,890
Images: 12
fc735 is more helpful than not
Send a message via AIM to fc735
this one is confusing...six people replying to three different threads....
fc735 is offline  
post #6 of 13 Old 06-09-2003, 09:52 AM
WRXtuners Member
 
Kobiyashi's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: North Carolina
Posts: 578
Images: 2
Kobiyashi is more helpful than not
Give me a call and I will walk you through it, it sounds pretty simple. Only 4 or 5 things it could logically be.

-Kobi
Kobiyashi is offline  
post #7 of 13 Old 06-09-2003, 11:57 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
WjRgX's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montana
Posts: 56
Images: 8
WjRgX is an unknown
Send a message via AIM to WjRgX
Good news the turbo xs controller was bad and didn't come with the brass restrictor SO... Three extra restrictors and new boost controller later, all I got to do is mess with the timing and fuel map! Anyone know what setting the two swithes under the UTEC are suppose to be at when at a high elevation? I am getting some hunching and either turbo or fuel cut off when the pedal is at the floor?

Other then that things are back to good so thanks for all your help guys and hopefully you can help me figure out the fuel crap next.

Josh
WjRgX is offline  
post #8 of 13 Old 06-10-2003, 12:14 AM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
Ummm, you shouldn't need any other boost controller with the UTEC. That could very well be your problem.
Cosmo is offline  
post #9 of 13 Old 06-10-2003, 08:46 AM
WRXtuners Member
 
Kobiyashi's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: North Carolina
Posts: 578
Images: 2
Kobiyashi is more helpful than not
He is referring the to boost control solonoid.

Fuel and Timing is pretty straight forward. What elevation are you running there?

-Kobi
Kobiyashi is offline  
post #10 of 13 Old 06-10-2003, 09:38 AM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
Ahh. Gotcha. He kept saying "turboxs boost control" so I thought he was running a MBC too.
Cosmo is offline  
post #11 of 13 Old 06-10-2003, 09:54 AM
WRXtuners Member
 
fc735's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,890
Images: 12
fc735 is more helpful than not
Send a message via AIM to fc735
put the switches at what TXS says...in the manual. they are for special features..mainly reflashing .
JOEY
fc735 is offline  
post #12 of 13 Old 06-10-2003, 01:33 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
WjRgX's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Montana
Posts: 56
Images: 8
WjRgX is an unknown
Send a message via AIM to WjRgX
it's Montana, so I am guessing 3500
WjRgX is offline  
post #13 of 13 Old 06-10-2003, 03:24 PM
WRXtuners Member
 
fc735's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,890
Images: 12
fc735 is more helpful than not
Send a message via AIM to fc735
both switches need to be in position "b" for normal operation...according to my manual.....
JOEY
fc735 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome