Subaru WRX Forum

Subaru WRX Forum (http://www.wrxtuners.com/forums/)
-   Problem Diagnosis (http://www.wrxtuners.com/forums/f72/)
-   -   Missing factory connector / resistor mod (http://www.wrxtuners.com/forums/f72/missing-factory-connector-resistor-mod-33165/)

mgilorma 10-17-2012 09:27 AM

Missing factory connector / resistor mod
 
2 Attachment(s)
Just got my wrx a few weeks ago and just found this connector on the passenger side with a resistor shoved in it. There are two wires with pins on them that look like they are missing the factory connector that I assume plug into this connector. It looks like the wires are coming off the turbo?

Does anybody have any idea what the part number might be for a new connector? I can only assume that the resistor was put in to stop the car from throwing codes.

rex2002 10-17-2012 11:58 AM

that plugs up to the egt sensor. looks like the other owner upgraded some parts and did not use the egt sensor. i to did the same with my setup. was the car tuned. if you take the resistors out you may throw a code and the car is not tuned for it. there made to trick the system. [URL="http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2154/2501/5383750015_large.jpg"]http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2154/2501/5383750015_large.jpg[/URL] that link is a picture of the egt sensor

mgilorma 10-17-2012 12:10 PM

The car looks bone stock, no aftermarket parts except a drop in k&n filter. I am trying to get this car to 100% factory and running well before I start throwing some aftermarket parts at it. I had the car checked out at a dealership before I bought it, they said it was in good shape and didn't throw any codes.

I am thinking about just plugging the pins into the socket temporarily until I can get the right housing. Does it matter which pin goes where?

rex2002 10-17-2012 12:23 PM

if your not throwing any codes just leave it alone till you get the right connector. b/c it looks like you may have a universal egt sensor b/c the two probes looking things aren't normal. hopefully someone else will confirm what im saying,b/c ive never messed with universal parts

psinuse 10-17-2012 04:06 PM

Just leave it until you get some form of EM.

mgilorma 10-17-2012 04:31 PM

EM??

Does anybody have a good resource for finding factory parts like the connector I am missing? I could always go to the dealership but would prefer to buy online if possible.

psinuse 10-17-2012 06:40 PM

[quote=mgilorma;286940]EM??

Does anybody have a good resource for finding factory parts like the connector I am missing? I could always go to the dealership but would prefer to buy online if possible.[/quote]

Engine Management. That connector is part of the wiring harness and not sold as a separate piece. You'll be fine trust me on that.

rex2002 10-18-2012 02:55 AM

if he gets a stock egt probe it should have the right connector to plug up into whats already there

psinuse 10-18-2012 06:51 AM

[quote=rex2002;286962]if he gets a stock egt probe it should have the right connector to plug up into whats already there[/quote]

True, but why waste the money on a part that isn't worth it.

BLUWRXWGN 11-18-2012 09:34 AM

Its a 3.3 ohm resistor for the egt removal mod. I did this because my car egt was burnt off throwing a code. Leave it its not needed

Sent from my GT-P7510 using AutoGuide.Com Free App


All times are GMT -5. The time now is 07:37 PM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.8pl1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome