Misfire and shuttering acceleration - Page 2 - Subaru WRX Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 32 Old 11-29-2012, 06:06 PM
WRXtuners Member
 
General-Leo's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Virginia
Posts: 87
General-Leo is more helpful than not
maybe the coils, or the distributer? I don't know a lot about cars but its possible right?
General-Leo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 32 Old 11-30-2012, 04:37 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Michigan
Posts: 3
Gaspo is an unknown
there is no distributor. its coil on plug. i disconnected my electronic boost controller and now the car runs and boosts fine (14psi) i'm assuming i just have a bad tune.
Gaspo is offline  
post #18 of 32 Old 11-30-2012, 02:57 PM
WRXtuners Member
 
Hondafan's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Utah
Posts: 531
Images: 2
Hondafan is a helpful contributing member
Sounds to me like the car is running crazy lean. Fuel Pressure Regulator? I've only had my old Prelude run like that when it was getting tuned for Nitrous and we were about 10% down on the fuel trim from where we should have been. I toasted the spark plugs and actually melted the electrodes off of them. I'd look at the FPR first, and run fuel injector cleaner for sure, as you're likely mixing up crap out of the bottom of the tank every time you fill up and not getting it far from the entrance to the line. That's my $.02.

____________________________________
-Brad
Hondafan is offline  
post #19 of 32 Old 02-12-2013, 02:54 PM
WRXtuners Member
 
Haw1es's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maine
Posts: 239
Haw1es is more helpful than not
Garage
Hey, I, new to the forum I recently bought a 2010 WRX. It has 33xxx miles with no apparent mods. I bought it from a subie dealer in my area that took it in on trade. It ran beautifully for the first 2 weeks, then I had the same exact issue everyone here is describing. It threw 2 codes the dealer attributed to a loose connection. They cleaned the maf and replaced the plugs and said I was fine. As it threw a misfire code ~1000 feet from the dealer when they said they "fixed" it they kept it for 2 days. The final diagnosis was bad gas, a vapor test gave a result of 6psi of the gas. I've cleared the bad gas, ran a few bottles of fuel system cleaner through and having the same issue. Up to about 9 psi of boost its fine, after that the car shudders and dumps boost. If I keep accelerating it will throw a misfire code in cylinder 1.
Sorry for the long post, but I really want to get this fixed, the car was amazing when I first bought it but now I'm thoroughly disappointed with it. Any help would be much appreciated!
Haw1es is online now  
post #20 of 32 Old 02-12-2013, 03:08 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,977
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
You still under warranty?

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #21 of 32 Old 02-12-2013, 03:55 PM
WRXtuners Member
 
Haw1es's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maine
Posts: 239
Haw1es is more helpful than not
Garage
Yea, I got the extended one through the dealer. They basically said they are only concerned with its "drivability" and since technically the car works they can't find anything wrong with it. The first time I had the issue they drove it less than 3 miles.
Haw1es is online now  
post #22 of 32 Old 02-12-2013, 05:16 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,977
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
take it to another dealer.. Or talk to the service mgr.

You have to keep on em.

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #23 of 32 Old 02-12-2013, 05:33 PM
WRXtuners Member
 
Haw1es's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maine
Posts: 239
Haw1es is more helpful than not
Garage
Misfire and shuttering acceleration

That sounds like the best option. This is a stupid question and I'm 99% sure I know the answer, but the car should not work like this at all, right? I've been told a few times that it will shudder at WOT and that's normal, but it never did when I first got it.


Sent from AutoGuide.com Free App

Shane
2010 WRX
2003 Jetta 2.5
Haw1es is online now  
post #24 of 32 Old 02-12-2013, 06:04 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,977
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
If everything is perfect, it shouldn't shudder/stutter/jerk. any mods yet?

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #25 of 32 Old 02-12-2013, 06:16 PM
WRXtuners Member
 
Haw1es's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maine
Posts: 239
Haw1es is more helpful than not
Garage
Misfire and shuttering acceleration

No performance ones that I'm fully aware of, I know the car had a Perrin CAI that was removed, the turbo heat shield is all kinds of jacked up as if someone did a horrible job trimming it for a downpipe/bigger turbo. It does have a Perrin front strut brace, boost gauge and HID lights. It came with a factory installed short shift kit.


Sent from AutoGuide.com Free App

Shane
2010 WRX
2003 Jetta 2.5
Haw1es is online now  
post #26 of 32 Old 02-12-2013, 06:22 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,977
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Quote:
Originally Posted by Haw1es View Post
No performance ones that I'm fully aware of, I know the car had a Perrin CAI that was removed, the turbo heat shield is all kinds of jacked up as if someone did a horrible job trimming it for a downpipe/bigger turbo. It does have a Perrin front strut brace, boost gauge and HID lights. It came with a factory installed short shift kit.


Sent from AutoGuide.com Free App
Taking this to your thread

New to Subarus and this forum

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #27 of 32 Old 02-12-2013, 09:55 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Colorado
Posts: 15
Cheney is an unknown
When i had my 02' it did that and it was a broken spring in my forge bov. However sounds like your stock wierd. Clean out your air filter or try replacing it won't hurt probably isn't gonna help. Sounds like a vacuum leak somewhere
Cheney is offline  
post #28 of 32 Old 03-13-2013, 01:45 PM
WRXtuners Member
 
Haw1es's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maine
Posts: 239
Haw1es is more helpful than not
Garage
Misfire and shuttering acceleration

So wanted to give an update on this and see if anyone has any more ideas. So the car is currently at the dealer and they still have no idea what's causing the issues. They determined that at 8psi cylinder 1 misfires but doesn't store the code. A vacuum/boost leak has been ruled out. A cylinder compression test was done with no issues. The coil packs were swapped around and it still misfires in cylinder 1. A fuel system cleaner was done b/c they found a buildup of carbon in the engine. This also did not resolve it. The dealer is stumped at this point and has reached out to their regional support. Any other suggestions out there? Thanks for the help!


Sent from AutoGuide.com Free App

Shane
2010 WRX
2003 Jetta 2.5
Haw1es is online now  
post #29 of 32 Old 03-13-2013, 03:29 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,977
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
There might be a new block in your future if they can't find the issue.

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #30 of 32 Old 03-14-2013, 04:20 PM
WRXtuners Member
 
Haw1es's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Maine
Posts: 239
Haw1es is more helpful than not
Garage
Misfire and shuttering acceleration

Just a quick update, dealer found it was a dirty fuel injector. They cleaned it and seemed to fix the issue.


Sent from AutoGuide.com Free App

Shane
2010 WRX
2003 Jetta 2.5
Haw1es is online now  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On