Lugging? Can I get your Diagnosis... - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-13-2009, 03:31 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Virginia
Posts: 16
Aven is an unknown
Arrow Lugging? Can I get your Diagnosis...

Hey Everyone
I have an 04 Wrex wagon. No engine upgrades accept for a panel K&N filter.
For a while now I have experienced lugging when starting from 1st gear at any RPM under 2k. I change oil and filter every 3k with mobile 1, I replaced the plugs,fuel filter, and tranny oil with no effect. Could this be a symptom of the car running lean do to increased air from the filter or a bad O2 sensor? Or is this just the result of an low torque down low?
I would appreciate any suggestions.
THanks
Aven is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-13-2009, 03:49 PM
WRXpert
 
nagyhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pennsylvania
Posts: 2,181
Images: 4
nagyhead is a WRX expert worth listening to nagyhead is a WRX expert worth listening to nagyhead is a WRX expert worth listening to nagyhead is a WRX expert worth listening to nagyhead is a WRX expert worth listening to
any CELS? Was it running like this before the filter? Wrx's are gutless at that rpm, its called turbo lag!

Dom Tuned 2003 WRX Wagon
251.3 WHP
235.8 WTQ

If it's worth doing, it's worth overdoing
nagyhead is offline  
post #3 of 4 Old 01-13-2009, 08:13 PM
WRXtuners Member
 
03 CrazyTaxi's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Missouri
Posts: 728
Images: 4
03 CrazyTaxi is known to be trustworthy and helpful 03 CrazyTaxi is known to be trustworthy and helpful
Send a message via MSN to 03 CrazyTaxi Send a message via Yahoo to 03 CrazyTaxi
Quote:
Originally Posted by nagyhead View Post
Wrx's are gutless at that rpm, its called turbo lag!
+1, I've got an 03 WRX with a VF34 and supporting mods/tune. I've got nothing below 2250 RPMs. But once I get to around 2500, it's a whole different story. The car just wakes up and goes. I also shift above 4k so that my RPMs don't drop back into that range.

VF34'd Corvette Killer aka Doug
03 CrazyTaxi is offline  
post #4 of 4 Old 01-24-2009, 12:39 AM
les
WRXtuners Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Arizona
Posts: 4
les is an unknown
I had a similiar problem with my 06 WRX. I cleaned the air mass meter sensor and that fixed it. The cleaner and instructions are available at most auto parts stores. I used one by CRC I bought at the zone. It takes about 15 min. the first time and about 10 min to do it after that. Try it.
les is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome