Limp Mode..Needing some input please!! - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 06-16-2012, 04:20 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
rotheee's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ohio
Posts: 24
rotheee is an unknown
Garage
Question Limp Mode..Needing some input please!!

Make things short, been in limp mode for 2 months now(the day i meet the tuner to get tuned for an 02 Wideband install) I've replaced MAF sensor, fuel filter, tried a different set of spark plugs. Here recently just the past week i decided to spray out my Prodrive 3-port BCS, to try to clean it and see if that was the issue. Well make the story short, i drove to work after doing it and i was able to hit my boost target, 22psi.. When i got off work 9 hours lately i was driving home and car went back into limp mode?! . I've tried cleaning it out 2 or 3 times since then and using silicone lubricant, wd-40 and it still didnt work. So i decided to order myself a new boost solenoid. Grimmspeed 3-port. Installed it earlier today and it didnt fix my problem!!

What could be the issue here? Wastegate, turbo? or wiring?

Just seems odd that the first time i sprayed it out it worked and now it took a shit again, even with a new bcs.

Any input would be helpful
rotheee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-16-2012, 06:40 PM
WRXtuners Member
 
bad grocerygetter's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma
Posts: 453
Images: 2
bad grocerygetter is a helpful contributing member
You are tuned for the 3 port bcs right?

Kevin.
Cobb ap stage 2 ots, catless uppipe, catless turboback, Cobb Sf intake.
bad grocerygetter is offline  
post #3 of 6 Old 06-16-2012, 07:29 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,976
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
No CEL's?

BTW...When you clean a BCS, you need to use something less "invasive" like MAF cleaner or the likes.

What are you hitting on this "limp mode"?

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #4 of 6 Old 06-17-2012, 11:01 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
rotheee's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ohio
Posts: 24
rotheee is an unknown
Garage
Quote:
You are tuned for the 3 port bcs right?
yeah the car was already tuned for a Prodrive 3-port, just replaced it with a grimmspeed cause i thought it was my problem.

Quote:
No CEL's?

BTW...When you clean a BCS, you need to use something less "invasive" like MAF cleaner or the likes.

What are you hitting on this "limp mode"?
Yes i now have new codes also. I included a screenshot of learning view. Thanks for the heads up about cleaning the bcs. I am only hitting 13psi then going to limp mode, limp mode being 6-7psi.
Attached Images
 
rotheee is offline  
post #5 of 6 Old 06-17-2012, 07:45 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,976
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
You should at least be hitting WG pressure of 9 IINM.

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #6 of 6 Old 06-17-2012, 11:58 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
rotheee's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ohio
Posts: 24
rotheee is an unknown
Garage
Which is?? when the wastegate should actuate?
rotheee is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On