Subaru WRX Forum

Subaru WRX Forum (http://www.wrxtuners.com/forums/)
-   Problem Diagnosis (http://www.wrxtuners.com/forums/f72/)
-   -   Limp Mode..Needing some input please!! (http://www.wrxtuners.com/forums/f72/limp-mode-needing-some-input-please-32630/)

rotheee 06-16-2012 04:20 PM

Limp Mode..Needing some input please!!
 
Make things short, been in limp mode for 2 months now(the day i meet the tuner to get tuned for an 02 Wideband install) I've replaced MAF sensor, fuel filter, tried a different set of spark plugs. Here recently just the past week i decided to spray out my Prodrive 3-port BCS, to try to clean it and see if that was the issue. Well make the story short, i drove to work after doing it and i was able to hit my boost target, 22psi.. When i got off work 9 hours lately i was driving home and car went back into limp mode?! WTF. I've tried cleaning it out 2 or 3 times since then and using silicone lubricant, wd-40 and it still didnt work. So i decided to order myself a new boost solenoid. Grimmspeed 3-port. Installed it earlier today and it didnt fix my problem!!

What could be the issue here? Wastegate, turbo? or wiring?

Just seems odd that the first time i sprayed it out it worked and now it took a shit again, even with a new bcs.

Any input would be helpful !Thumbs Up!Thumbs Up

bad grocerygetter 06-16-2012 06:40 PM

You are tuned for the 3 port bcs right?

pzr2874 06-16-2012 07:29 PM

No CEL's?

BTW...When you clean a BCS, you need to use something less "invasive" like MAF cleaner or the likes.

What are you hitting on this "limp mode"?

rotheee 06-17-2012 11:01 AM

1 Attachment(s)
[quote]You are tuned for the 3 port bcs right?[/quote]
yeah the car was already tuned for a Prodrive 3-port, just replaced it with a grimmspeed cause i thought it was my problem.

[quote]No CEL's?

BTW...When you clean a BCS, you need to use something less "invasive" like MAF cleaner or the likes.

What are you hitting on this "limp mode"?[/quote]

Yes i now have new codes also. I included a screenshot of learning view. Thanks for the heads up about cleaning the bcs. I am only hitting 13psi then going to limp mode, limp mode being 6-7psi.

pzr2874 06-17-2012 07:45 PM

You should at least be hitting WG pressure of 9 IINM.

rotheee 06-17-2012 11:58 PM

Which is?? when the wastegate should actuate?


All times are GMT -5. The time now is 11:12 PM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.8pl1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.