Help No BOOST 04 wrx - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 03-29-2010, 05:31 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: New York
Posts: 21
WRXIE is an unknown
Help No BOOST 04 wrx

i need help asap... i took my 04wrx in to the subaru dealer to have them look at some issues the mechanic told me i have no boost... i replaced the turbo vacuum lines(one line was cracked) still accelerating slow... now i can hear the turbo spooling but i dont feel the turbo kick in...(occasionally it feels like its back but then theres times i fell nothing)... i have no mods its bone stock no gagues ....im new to wrxs and turbo so im stuck...what should i check? please help this is killing me trying to figure it out.... could it be the wastegate, the solenoid? maybe another vacuum leak else where? or is the turbo just shot?
WRXIE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 03-29-2010, 05:48 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: New York
Posts: 21
WRXIE is an unknown
also when im on the highway and in 5th gear somtimes not always ill hit the gas and get no response.. i mean ill put the pedel to the floor and the rpm and mph dont move...ill down shift to 4th and then it will accelerate but slow i feel no pull... this happenes on occasion... im not sure if its related to the no boost issue but maybe it will help... im lost guys lol need advice.. im some what mechanically inclined so i know my way around a car but i dont know too much about turbos......
WRXIE is offline  
post #3 of 10 Old 03-29-2010, 06:22 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,977
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Hi Wrxie (bored over at Clubwrx ?)

Do you have a boost gauge? (mech or Elec?) Do you have any CEL's ?

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #4 of 10 Old 03-29-2010, 06:36 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: New York
Posts: 21
WRXIE is an unknown
na no boost gauges at all( if you could recommend one) and no CEL'S...i had one but it was for an o2 sensor i replaced it...
WRXIE is offline  
post #5 of 10 Old 03-29-2010, 07:34 PM
WRXtuners Member
 
VD5505's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Iowa
Posts: 905
Images: 6
VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to VD5505 Send a message via MSN to VD5505
When was the last time you changed your plugs and did a good tune up on it? I would keep looking for boost leaks, have you taken your intercooler off to look at the Y pipe and make sure the clamps are still nice and tight as well.

2003 WRX Hybrid build,

Brian
VD5505 is offline  
post #6 of 10 Old 03-29-2010, 08:01 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: New York
Posts: 21
WRXIE is an unknown
i just bought the car from my dad he blew the first engine and replaced it about 5-6 months ago. should i get it re tunned just to make sure it was tunned correctly? i havent checked the y pipe yet.ill try that tomm..whats the best way to check for a boost leak?
WRXIE is offline  
post #7 of 10 Old 03-29-2010, 08:46 PM
WRXtuners Member
 
VD5505's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Iowa
Posts: 905
Images: 6
VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful VD5505 is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to VD5505 Send a message via MSN to VD5505
what is all done to that car? do you have some sort of EM for it? I would also do a compression test as well.

2003 WRX Hybrid build,

Brian
VD5505 is offline  
post #8 of 10 Old 03-29-2010, 08:58 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,977
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
^^+1 on checking for leaks for now. Get an Omori elec boost gauge. PM me for a link if ya want.

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #9 of 10 Old 03-29-2010, 10:19 PM
WRXtuners Member
 
turmic's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 4,371
Images: 6
turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to
Send a message via AIM to turmic
http://www.cobbtuning.com/images_pro...stSystem_2.jpg
http://www.cobbtuning.com/info/?id=3482&rsku=0
Click that link, if the picture isn't working.

Which vacuum line did you replace? Was it the one that had the restrictor pill? If so, you need the pill to get your boost back.

Kirt
378awhp/373wtq Custom Dom 3 & CBRD tuned 2006 STI.
"When in doubt...flat out" - Colin McRae
turmic is offline  
post #10 of 10 Old 03-30-2010, 11:21 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: New York
Posts: 21
WRXIE is an unknown
when i brought it to subaru it was to get the oil changed and the belts replaced....then i had a CEL it was the front 02 sensor so i replaced that....when the mechanic took it for a test run he came back and told me the car was ideling rough (but from what i hear thats normal on the boxer engine....the RPMS dont jump around so im not worried bout that) and from 3k-6k i was gettting no boost.....so i replaced line 4 in the diagram( the line from the solendoid to the turbo inlet pipe) then i replaced the rest just to make sure there were no other cracks.... i do have the restrictor pill in i double checked to make sure......
WRXIE is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On