Flickering Oil Pressure Light - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 09-02-2012, 04:48 AM
WRXtuners Member
 
Jautry27's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Georgia
Posts: 64
Jautry27 is an unknown
Flickering Oil Pressure Light

I'm sure you guys have seen this problem before. I just bought the car today. First time WRX owner. Anyway, I drove it nearly 100 miles, then I noticed the Oil Pressure light coming on at low idle speeds...apprx. 500-700rpm, give or take...when I give it gas, the light goes off. When idling, sometimes I can hit the gas and rev it up, and the light wont come back for a few minutes, but sometimes it will come on right away, but like I said, anytime I hit the gas, it goes away. As long as the throttle has any kind of rpm's above 600-750, it's not an issue. Since buying it, I have put nearly 250 miles on it, and haven't noticed any problems with the engine. No burning oil, oil level is fine, oil is still in the 3000 mile parameter. Please please please tell me this is nothing major, as I just bought the car, financed and everything. None of this was an issue when test driving it. I'm really hoping it is just a sensor issue and will be an easy fix....i'm scared shitless b/c i sure as hell cant afford to put it in the shop for something major already. if it is major, then i'm gonna be paying for a car that I cant even drive....
Jautry27 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 09-02-2012, 06:02 PM
WRXtuners Member
 
turmic's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 4,371
Images: 6
turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to
Send a message via AIM to turmic
The car is brand new? Correct? If yes, have the dealership check it out. Its under warranty.

Sent from my AT100 using AutoGuide.Com Free App

Kirt
378awhp/373wtq Custom Dom 3 & CBRD tuned 2006 STI.
"When in doubt...flat out" - Colin McRae
turmic is offline  
#3 Old 09-02-2012, 06:40 PM
WRXtuners Member
 
Jautry27's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Georgia
Posts: 64
Jautry27 is an unknown
It is a 2007 with 85,000 miles. I am wondering if it could just be a throttle issue and it idles too low therefore not creating enough psi to fully activate the sensor. Idle control maybe?
Jautry27 is offline  
#4 Old 09-02-2012, 08:36 PM
WRXtuners Member
 
bad grocerygetter's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma
Posts: 453
Images: 2
bad grocerygetter is a helpful contributing member
I would march right back where I bought it and tell them to fix it. Don't let that slide. Are you talking about the oil light on the dash? If so I had a civic years ago that had an oil pump go out...car went bye bye. I thought it was just a short. My oil levels were fine also. It was doing the same thing you are describing. You don't want that to happen.

Kevin.
Cobb ap stage 2 ots, catless uppipe, catless turboback, Cobb Sf intake.
bad grocerygetter is offline  
#5 Old 09-03-2012, 01:41 PM
WRXtuners Member
 
Jautry27's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Georgia
Posts: 64
Jautry27 is an unknown
Quote:
Originally Posted by bad grocerygetter View Post
I would march right back where I bought it and tell them to fix it. Don't let that slide. Are you talking about the oil light on the dash? If so I had a civic years ago that had an oil pump go out...car went bye bye. I thought it was just a short. My oil levels were fine also. It was doing the same thing you are describing. You don't want that to happen.
I had it checked out this morning, and it is just the sensor. Oil psi was normal and the oil flow was normal. Just the sensor...
Jautry27 is offline  
#6 Old 09-04-2012, 10:54 AM
WRXtuners Member
 
turmic's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 4,371
Images: 6
turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to
Send a message via AIM to turmic
Good to hear.

Kirt
378awhp/373wtq Custom Dom 3 & CBRD tuned 2006 STI.
"When in doubt...flat out" - Colin McRae
turmic is offline  
#7 Old 09-04-2012, 03:06 PM
WRXtuners Member
 
bad grocerygetter's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma
Posts: 453
Images: 2
bad grocerygetter is a helpful contributing member
Good deal man. Glad to know it wasn't worse.

Kevin.
Cobb ap stage 2 ots, catless uppipe, catless turboback, Cobb Sf intake.
bad grocerygetter is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On