Subaru WRX Forum

Subaru WRX Forum (http://www.wrxtuners.com/forums/)
-   Problem Diagnosis (http://www.wrxtuners.com/forums/f72/)
-   -   Doesent like to start when hot (http://www.wrxtuners.com/forums/f72/doesent-like-start-when-hot-39178/)

mitch15 09-15-2013 08:18 AM

Doesent like to start when hot
 
Been noticing the car is lagging on start times. It take 3-5 revolutions for it to fire. And sometimes it won't start it will just keep turning until you stop and try it again
Battery is good plugs are new air filter is new had a fresh oil change about 1000 miles ago all highway mileage 70-80mph. Ran on 93 can't remember the gas station I went to

psinuse 09-15-2013 10:55 AM

How many miles and when was the last time you changed the fuel filter?

mitch15 09-15-2013 12:30 PM

129000. And I'm not sure cause I bought the car at 127000

man show 09-15-2013 06:46 PM

Every once in a while, my car won't start easily the first time I turn the key either. Granted, I'm pretty far beyond stock, but I find that when I hold down the gas pedal or blip it a couple of times while I'm turning the key, it'll start.

mitch15 09-15-2013 06:54 PM

[quote=man show;356674]Every once in a while, my car won't start easily the first time I turn the key either. Granted, I'm pretty far beyond stock, but I find that when I hold down the gas pedal or blip it a couple of times while I'm turning the key, it'll start.[/quote]

So it's kinda normal for them to do it? Every once in a while. Mine did it twice this past week. Granted ive put 1600 miles on it this week. Probly just wanted a break lol

mitch15 09-21-2013 03:33 PM

Well it through a CEL today and when it came on the idle went like way down 200-300 rpm. Codes were cam postion sensor and it had a mis-fire
The CEL went out. I disconnected the cam ps and got the same result would this be my only problem. I also disconnected the battery to see if that would help. And it didnt the light went out again. So I have a app with a local dealer on Monday. Will they still be able to pull up the code or no?

man show 09-23-2013 08:03 PM

If you disconnected the battery long enough, you might have reset your ECU.


All times are GMT -5. The time now is 08:49 PM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.8pl1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.