Subaru WRX Forum

Subaru WRX Forum (
-   Problem Diagnosis (
-   -   Cranking really slow on cold start (

03bugeyeDude 11-06-2013 03:56 PM

Cranking really slow on cold start
as title says, car most of the times cranks slowly on cold start but the car does start...
I noticed it happens ever since I moved the battery; I disconnected it to mount it
because it was kind of loose... I made sure everything was well adjusted but
the slow cranking still happens...

the RIOT act 11-06-2013 03:59 PM

Terminals/cables are nice an clean? How old is the battery? Should be stamped on the top or side.

[color=gray]Sent from [url=] App[/url][/color]

03bugeyeDude 11-06-2013 04:07 PM

I'd say 3 years old (battery)...

03bugeyeDude 11-06-2013 04:09 PM

I definitely gonna go test the battery, (buy new if I have to) and replace terminals.... just wanted some feedback... thanks

the RIOT act 11-06-2013 04:17 PM

I mean as long a your cables/terminals have a solid connection and the terminals aren't covered in oxidation or corrosion there's no need to replace those.

Could be the battery although 3 years is pretty premature for a battery...

[color=gray]Sent from [url=] App[/url][/color]

BLAZE2099 11-06-2013 04:41 PM

What do you mean by move the battery? Relocate?

All times are GMT -5. The time now is 11:40 AM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.8pl1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome