check engine light - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 02-24-2005, 06:57 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Missouri
Posts: 105
DEMON is an unknown
Send a message via AIM to DEMON
check engine light

well i got my check engine light checked and it read fail. there was no code just fail. what's that mean? i'm almost positive it's got somthing to do with the cai or exhaust.
DEMON is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 02-24-2005, 09:50 PM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
I've never heard of it just reading fail. Where did you take it to get it read?
Cosmo is offline  
post #3 of 11 Old 02-25-2005, 10:24 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Missouri
Posts: 105
DEMON is an unknown
Send a message via AIM to DEMON
autozone. could it have anything to do with going about 130?
DEMON is offline  
post #4 of 11 Old 02-25-2005, 11:06 AM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
Maybe they didn't know what they were doing. Try taking it somewhere else to get it pulled. There should be a code associated with all CEL's.
Cosmo is offline  
post #5 of 11 Old 02-28-2005, 01:46 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Missouri
Posts: 105
DEMON is an unknown
Send a message via AIM to DEMON
autozone's cheap scanner doesn't read anything. one of my friends at firestone scanned it. it was the egr sensor. what do i need to make it stop coming up?
DEMON is offline  
post #6 of 11 Old 03-02-2005, 10:47 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Kentucky
Posts: 31
Images: 9
WRX KY is an unknown
If you have installed a catless exhaust, your O2 sensors are why your light is on. The rear sensor has the same readings as the front one, and the computer is throwing a code and is trying to compensate which lowers your gas mileage. Do a search for Pony xpress, you can get it fixed for under $30.00.
WRX KY is offline  
post #7 of 11 Old 03-06-2005, 07:04 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Missouri
Posts: 105
DEMON is an unknown
Send a message via AIM to DEMON
i just talked to the guy i got my car form and he said that he got the fix for the sensor on the downpipe. he said that it was the up pipe that was causeing it. is there a fix for that? i most definetly want to fix this ezpecially if it's cause my gas milage to go down.
DEMON is offline  
post #8 of 11 Old 03-06-2005, 08:27 PM
Vew
Moderator
 
Vew's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: West Virginia
Posts: 3,452
Images: 10
Vew is more helpful than not
Send a message via AIM to Vew
It's just a resistor... Like 5 for .99 cents at Radio Shack. One came with my Perrin uppipe

Jon
"We live for a good time, not a long time."
RIP Colin McRae
Vew is offline  
post #9 of 11 Old 03-07-2005, 04:45 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Missouri
Posts: 105
DEMON is an unknown
Send a message via AIM to DEMON
what kind of resistor is it and how do i stick it in there.
DEMON is offline  
post #10 of 11 Old 03-07-2005, 05:49 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Kentucky
Posts: 31
Images: 9
WRX KY is an unknown
I'm not sure about the resistor but I bought a Pony Xpress and it fixed my check engine light problem.
WRX KY is offline  
post #11 of 11 Old 03-07-2005, 07:09 PM
Vew
Moderator
 
Vew's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: West Virginia
Posts: 3,452
Images: 10
Vew is more helpful than not
Send a message via AIM to Vew
2.2k Ohm resistor - a 5% tolerance should be fine. There have been reports that a 1/4watt will go bad after a while, so you might want to get a 1/2watt resistor. The one that came with the Perrin though looked like a 1/4watt.

Found this how-to with a quick search...
http://www.clubwrx.net/forums/showth...highlight=2.2k

Jon
"We live for a good time, not a long time."
RIP Colin McRae
Vew is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On