Check Engine Code - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 05-27-2004, 12:21 PM
WRXtuners Member
 
LuckyLuch's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: NY
Posts: 23
Images: 1
LuckyLuch is an unknown
Angry Check Engine Code

Ok i have had my CEL go on continously for some reason and the dealer does not know why. Here is what they told me last.

"EEC Test and check code P0137. Found rear O2 sensor not switching. check pins and wiring readings at connector to sensor and compare with known good vehicle. reading ok. monitor and found front a/f sensor reading off. contact SOA tech dept with findings and advised of aftermarket air inlet and blow off vavle installed on vehicle. per tech hotline remove and return car back to stock. clear code and return to customer. if light comes back on after parts taken out customer should bring car back to dealer."

All i have in the car is a AEM short ram intake and HKS blow off valve. has anyone else had a problem like this? Any help would be appreciated.... Thanks....
LuckyLuch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 05-27-2004, 02:20 PM
 
IBAUCLAPlaya's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Ohio
Posts: 3,488
Images: 8
IBAUCLAPlaya is known to be trustworthy and helpful IBAUCLAPlaya is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to IBAUCLAPlaya
Take off the short ram and the BOV and see what happens. If it is still on, its the dealers problem, sounds maybe like a bad O2 sensor. If it goes off then it is probably something w/ the intake.
IBAUCLAPlaya is offline  
#3 Old 05-27-2004, 02:40 PM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
That code would have nothing to do with the intake or BOV. Take it to the dealer.
Cosmo is offline  
#4 Old 05-27-2004, 05:38 PM
 
IBAUCLAPlaya's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Ohio
Posts: 3,488
Images: 8
IBAUCLAPlaya is known to be trustworthy and helpful IBAUCLAPlaya is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to IBAUCLAPlaya
I still wouldn't have taken it to the dealer w/ any mods done that can be easily removed like those.
IBAUCLAPlaya is offline  
#5 Old 05-27-2004, 07:19 PM
Vew
Moderator
 
Vew's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: West Virginia
Posts: 3,451
Images: 10
Vew is more helpful than not
Send a message via AIM to Vew
Replace the O2 sensor!! I had my CEL come on after no more than 3 weeks of having my car (no mods). Took it in and they found that the rear O2 sensor was bad. They told me that Subaru must have had a bad batch because they've had to replace a few of those on the new Subarus. Good Luck, hopefully that's the problem... or else I Really wish you good luck.

Jon
"We live for a good time, not a long time."
RIP Colin McRae
Vew is offline  
#6 Old 06-05-2004, 07:16 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Maryland
Posts: 15
WRXeffects is an unknown
LuckyLuch, just wondering if you have had any turbo flutter after installing your intake? Not trying to take over forum; just a question.
WRXeffects is offline  
#7 Old 06-06-2004, 01:18 AM
WRXtuners Member
 
LuckyLuch's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: NY
Posts: 23
Images: 1
LuckyLuch is an unknown
I actually have not had any problems since i got the car back. Maybe they actually replaced the sensor this time... What do you mean by turbo flutter?
LuckyLuch is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On