CEL light flashing twice - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 08-31-2003, 04:37 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Fairfield, CT
Posts: 8
greaper51 is an unknown
Send a message via AIM to greaper51
CEL light flashing twice

I have the UTEC for my 02 wrx and i have the HKS uppipe, downpipe and cat back as well as the Blitz SUS short ram intake. Under hard acceleration my CEL light flashes twice then goes off during acceleration. What does it mean?
greaper51 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 08-31-2003, 05:10 PM
WRXtuners Member
 
fc735's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,890
Images: 12
fc735 is more helpful than not
Send a message via AIM to fc735
it means you are having a detonation. which map are you using? send me a log..and i will help you. AIM me... FC735


JOEY
fc735 is offline  
post #3 of 8 Old 08-31-2003, 05:19 PM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
Until you figure out the problem the quickest fix is to turn your ABC about ¼ to ½ turn closed. That will reduce peak boost and reduce the chance of detonation.
Cosmo is offline  
post #4 of 8 Old 08-31-2003, 11:03 PM
WRXtuners Member
 
lobsterhat's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Washington
Posts: 207
Images: 15
lobsterhat is an unknown
Yeah, I just decided that 92 octane is not close enought to run the 93 octane map. I switched to the octane challanged stage 2 they have at turboxs and it runs completely knock free. I used to get knock fairly often under hard conditions with the regular stage 2. Now I just need to figure out this open loop closed loop deal. I am running whatever the map comes preprogrammed as which I think is open loop. Anyone have a good explanation of the difference and/or how to make the adjustment to the octane challenged stage 2 map.

256 WHP on Mustang dyno that measures Stockers at 167.
lobsterhat is offline  
post #5 of 8 Old 09-01-2003, 12:26 PM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
Until you start running better gas, don't mess with the map.

As for running closed loop, it's the best way to go as far as I'm concerned. But, it's way too complicated to explain here. E-mail or IM me and I'll explain to you what I know....
Cosmo is offline  
post #6 of 8 Old 09-01-2003, 08:35 PM
WRXtuners Member
 
fc735's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,890
Images: 12
fc735 is more helpful than not
Send a message via AIM to fc735
and switch to the octane deficient map that TXS has on their site. it helps immensely. it is the best runing map we have found around here...and we are higher altitude, too.

JOEY
fc735 is offline  
post #7 of 8 Old 09-02-2003, 11:04 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Fairfield, CT
Posts: 8
greaper51 is an unknown
Send a message via AIM to greaper51
yeah i found out that the boost controller that came withthe utec was open all the way, i guess somehow the pressure or whatever opened fully, still my max psi was 16.5 or 17 i turned it down to 15. thanks for the help
greaper51 is offline  
post #8 of 8 Old 09-02-2003, 11:05 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Fairfield, CT
Posts: 8
greaper51 is an unknown
Send a message via AIM to greaper51
i set it when i got it and it wasnt fully open yet
greaper51 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome