2002 wrx misfire! PLEASE HELP! PLEASe!!! - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 08-24-2010, 11:04 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 1
subbyrex is an unknown
2002 wrx misfire! PLEASE HELP! PLEASe!!!

Hello,
I have a really bad misfire in my 2002 subaru wrx.
I have had the car for about a year now.
it has 91000 miles on it.

Mods:
HKS turbo back exhaust
Turbo Xs FMIC
HKS type s bov
turbo xs short ram intake
COBB accessport V2


Ok so here is my story,
I got this car stock from a dealership with 80,000.
I started to add modifications to the car. I got a 20G turbo with a 800cc injectors setup, high flow up pipe, and a COBB pro tune from alige automotive in maryland. Took the car home for the first day after everything was completed. I was breaking the car in, running around 17-18 PSI. Everything seemed to me working fine. Steady boost, Clean acceleration, no problems whatsoever. After about an hour of me toying with the new setup, the car starts to misfire, BADLY. So i decided to turn the boost down to a safe 10psi. The car ran great, normally. But now when i take the boost over 10 psi it misfires and stutters BADLY! The check engine light blinks, and throws 4 codes. 1,2,3 and 4 cylinders misfire code. I can take the car back under 10 PSI and it will run perfectly, even at redline. I took it to the dealership and they had no idea. They said they couldn't help me because of all the modifications i had done. I checked everything, to spark plugs, vacuum leaks, MAF, the pro tune, i even changed the MAF and cleaned out my inter cooler & piping. Changed spark plugs, Checked the spark plug gaps. I DID EVERYTHING I COULD POSSIBLY THINK OF! I tried running 103 octane. Still nothing. I'm going crazy.


OK so here is the funny part.

I'm pretty good with automotive mechanics & turboed cars,
So i decided to take everything off and change it back to stock. Since i still had all of the stock parts and could do all the labor myself. So i put the TDO-4 stock wrx turbo back on, and the stock 465cc blue injectors, and the stock cobb accessport map. AND THE CAR DOES THE SAME THING! It will run perfectly under 10 PSI but when i take it over 10, It misfires and stutters BADLY.. Im ready to give the car back, i cant take it.

IF ANYONE CAN THINK OF ANYTHING! PLEASE REPLY TO THIS POST!


IM BEGGING YOU GUYS FOR HELP!

please!
subbyrex is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 08-25-2010, 06:35 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,981
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Have you checked the coilpacks ?

Also may want to do a compression chk <-- this is probably easier and quicker than the coils.

So it's a random misfire code... not 4 seperate codes ? Are the plugs next step colders?

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
post #3 of 3 Old 08-26-2010, 11:25 PM
WRXtuners Member
 
turmic's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 4,371
Images: 6
turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to
Send a message via AIM to turmic
Probably want to take it back to Agile Automotive. Did you let them know about it? CBRD worked with me after I got a CEL after my last tune. It turned out to be a bad Front 02 sensor for some reason. They checked it a couple times and only charged me for the sensor after they fixed it.

Kirt
378awhp/373wtq Custom Dom 3 & CBRD tuned 2006 STI.
"When in doubt...flat out" - Colin McRae
turmic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome