-20 psi? - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 03-10-2004, 09:53 PM
WRXtuners Member
 
Narrus's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Michigan
Posts: 221
Narrus is an unknown
Send a message via Yahoo to Narrus
-20 psi?

Ok, so I used the oem boost gauge instructions to install my boost gauge. I went and ran the 1/4" line off the line going into the BOV (the 1/4" one) into a brass T, then from there behind the intercooler to the plug hole in the firewall. Ran it into the the boost gauge and started the car. The thing goes to 20 vacuum pressure and acts normal from there (range seemed to go from 20 to 5 or so on that side, reacting fairly consistantly). What'd I screw up?

Oh, and when you shut the car off the gauge would go back to zero. Took everything out and put it all back the way it was before. So far the car is ahead 3 to 0.
Narrus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 03-11-2004, 03:32 PM
WRXtuners Member
 
Tut4u2's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Virginia
Posts: 1,995
Images: 11
Tut4u2 is an unknown
Send a message via AIM to Tut4u2
At idle it should be 20 vac yes.

Che
Tut4u2 is offline  
#3 Old 03-11-2004, 06:08 PM
WRXtuners Member
 
Kobiyashi's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: North Carolina
Posts: 578
Images: 2
Kobiyashi is more helpful than not
Quote:
Originally posted by Tut4u2
At idle it should be 20 vac yes.
20 vac at idle??? Seems a little off... 10psi off in fact...
Kobiyashi is offline  
#4 Old 03-11-2004, 07:24 PM
WRXtuners Member
 
zoinks's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Oregon
Posts: 149
zoinks is an unknown
Send a message via AIM to zoinks
Mine runs 20 vac on idle when you first crank it but once it warms up it's between 15 & 20 vac. From what I've seen that's pretty normal with these cars.
zoinks is offline  
#5 Old 03-11-2004, 08:36 PM
WRXtuners Member
 
Narrus's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Michigan
Posts: 221
Narrus is an unknown
Send a message via Yahoo to Narrus
Yeah, found that you need to test it under load. Duh. I'm a dumb a$$. Re-installed it tonight and it seems to settle around -15 once it's warm, and peaks about 12-13 psi at around 4500rpm in 3rd.
Narrus is offline  
#6 Old 03-11-2004, 11:34 PM
WRXtuners Member
 
AZ-Scoob's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Arizona
Posts: 264
AZ-Scoob is an unknown
Send a message via MSN to AZ-Scoob
at least you asked for assistance or advice, and now you know!
.........car-0 you-1!!

[I]"Winners never quit, quitters never win, those that never win or quit are idiots."[/I]
AZ-Scoob is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On