Subaru WRX Forum

Subaru WRX Forum (http://www.wrxtuners.com/forums/)
-   Tuning & Engine Management (http://www.wrxtuners.com/forums/f70/)
-   -   is running -6% AF Learning1 normal with Stage 1 + SF (http://www.wrxtuners.com/forums/f70/running-6-af-learning1-normal-stage-1-sf-44738/)

Sub14WRX 02-08-2014 05:49 PM

is running -6% AF Learning1 normal with Stage 1 + SF
 
So i noticed yesterday that while cruising at decent speed (45-55MPH) that my AF Learning 1 was around -6%. Now from what I know I am sure that means I am running Rich? During boost it's running 0%. Every other monitor is running fine. I am just getting a little worried because I know you don't want to exceed a -/+ 8 % on your AF Learning 1. It's thats pretty close for just cruising speeds.

Yes the ECU is flashed with OTS Cobb 93 OCT Stage 1 + SF

Sub14WRX 02-10-2014 06:49 PM

Anyone have any input, I drove to PA and back for a snowboarding trip and it did while cruising around 70 hit -8.70% I believe but the car felt normal.

arcticscythe 02-10-2014 11:41 PM

Im not a Cobb technician but ive been reading their map notes and it looks like anything below +/- 8 is normal. Depending on the driving conditions like elevation, barometric pressure, and humidity can effect the way the system reads. If you are talking about snowboarding you are probably increasing your elevation which may cause the ECU to compensate for less dense air.

the best advice i can give is to do a few logs and send them in to cobb, they diagnose logs for free and they can give you the best advice to resolve your issue.

hope that helps.

Sub14WRX 02-20-2014 04:57 PM

Seems to be running good right now, I think the ECU had to learn the tune.

arcticscythe 02-20-2014 05:41 PM

glad to hear it, I've heard that the ECU can take up to 100 miles to re-learn.

Good to hear that everythings happy : )

pjkatz04 02-21-2014 08:17 AM

[quote=Sub14WRX;432818]So i noticed yesterday that while cruising at decent speed (45-55MPH) that my AF Learning 1 was around -6%. Now from what I know I am sure that means I am running Rich? During boost it's running 0%. Every other monitor is running fine. I am just getting a little worried because I know you don't want to exceed a -/+ 8 % on your AF Learning 1. It's thats pretty close for just cruising speeds.

Yes the ECU is flashed with OTS Cobb 93 OCT Stage 1 + SF[/quote]

Use the search function. [url]http://www.wrxtuners.com/forums/f70/af-learning-1-a-44225/[/url]

Sub14WRX 02-23-2014 02:14 AM

[quote=pjkatz04;436337]Use the search function. [url]http://www.wrxtuners.com/forums/f70/af-learning-1-a-44225/[/url][/quote]

I had posted on that thread before Cobb got back to OP.
But thank you, takes a lot of weight off my shoulders!


All times are GMT -5. The time now is 01:52 AM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.8pl1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.