Need EXPERT ADVICE ! ! ! HELP ! ! - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 09-19-2007, 03:53 PM
WRXtuners Member
 
BAMBO's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 205
BAMBO is an unknown
Need EXPERT ADVICE ! ! ! HELP ! !

Ok so its not a Subie question but I'm totally stumped on this one. Friend of mine has twin turbo RX-7 which we just replaced the clutch, flywheel, all the bearings etc. after we did this we found that his tranny was leaking and so we replaced with a JDM one. Now after we replaced it, when the car is in reverse, it takes so much force to move the shifter out of reverse that it feels like its popping the gate to get it out!Cry! . We have checked the linkages and they seem fine, as well we've checked all the bearings and they seem fine as well. What could be causing this!? HELP!
BAMBO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 09-19-2007, 05:52 PM
WRXtuners Member
 
nick4592's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Colorado
Posts: 1,030
Images: 9
nick4592 is more helpful than not
Send a message via AIM to nick4592 Send a message via MSN to nick4592 Send a message via Yahoo to nick4592
Sounds like the 5th gear Selector hub is either broken or outta place....that would cause reverse to be really hard to get into or out of gear.

"Life's a bowl of punch so go ahead and Spike it!" -311
nick4592 is offline  
#3 Old 09-19-2007, 08:40 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Nevada
Posts: 2,245
WRXKidid775 is more helpful than not
the tranny was leaking so you replaced it with a jdm one?? why not fix the leak or am i missing something?

bent shift for maybe? or what nick said.

Robby
02 rex is gone.
I defected to an evo :)
Evo is gone :(
Now I got nothing.
WRXKidid775 is offline  
#4 Old 09-20-2007, 07:30 AM
WRXtuners Member
 
BAMBO's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 205
BAMBO is an unknown
the leak was actually a crack in the housing. if it was a seal of some sort I would have just fixed that. The strange thing is that buddy originally took it to a shop to have the clutch, flywheel etc. replaced. they had it for a day .... did not change anything ... called him to tell him that something was seriously wrong with the car ... and then we found the leak. I have a sneaky suspiscion that they took it for a drive and possibly hit something or .. I dunno it was just very strange ... we drove the car for 2 months before hand and the tranny was fine. Just a stange situation???
BAMBO is offline  
#5 Old 09-21-2007, 01:13 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Nevada
Posts: 2,245
WRXKidid775 is more helpful than not
the shop probly effed it up. did you check your mileage when you dropped it off and picked it up?

Robby
02 rex is gone.
I defected to an evo :)
Evo is gone :(
Now I got nothing.
WRXKidid775 is offline  
#6 Old 09-21-2007, 09:22 AM
WRXtuners Member
 
BAMBO's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 205
BAMBO is an unknown
unfortunatly no ... I have a pretty good feeling that it was the shop that did something to it ... its jsut too strange that it was fine before hand and after they replace the other parts that this just happened?! either way no ideas on the reverse thing?! its really starting to bother me why I cannot figure this out!?
BAMBO is offline  
#7 Old 09-28-2007, 11:15 AM
WRXtuners Member
 
BAMBO's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 205
BAMBO is an unknown
OK so as a followup:
pulled the new/used tranny out
gears fell out ... literally fell out!? it was messed
dont know what caused this(if it was our install or if it came like this)
sent it back to Japan ... new one came in the yesterday morning
hes been out drifting all day lol

Thanks For the input !
BAMBO is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On