over boost? - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 03-13-2005, 09:12 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
berg8992's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Ohio
Posts: 38
Images: 7
berg8992 is an unknown
over boost?

I recently ran too much boost and my engine died at max boost. I started the car back up again with no problem but the check engine light came on. The check engine light went off afer a few miles. I got home and took my manual boost controler off the car. Now the car is only giving me about 9 PSI max boost when stock is 14 or so. I have tried to reset the computer a few times but I am still getting the same result. Is this a wastegate problem or did I brake something more difficult to fix?
berg8992 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 03-13-2005, 10:52 AM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
That is one reason I tell everyone not to put a MBC on their car.

But, when you put your stock hoses back on, you probably put them on backwards. Reverse the hoses coming from the wastegate and turbo outlet.
Cosmo is offline  
post #3 of 7 Old 03-13-2005, 11:18 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
berg8992's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Ohio
Posts: 38
Images: 7
berg8992 is an unknown
does the length of the hoses matter?
berg8992 is offline  
post #4 of 7 Old 03-13-2005, 11:48 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
berg8992's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Ohio
Posts: 38
Images: 7
berg8992 is an unknown
I changed the direction of the hoses and I am still having the same result. I also had replaced a hose (due to cracking) and put one on that was longer. So I shortened it a bit but I am still having the same result. Only about half of the PSI output.
berg8992 is offline  
post #5 of 7 Old 03-13-2005, 06:12 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: New Hampshire
Posts: 46
Images: 3
sik04wrx is an unknown
the hose u need is a dealer item u need to get it from them
sik04wrx is offline  
post #6 of 7 Old 03-14-2005, 08:30 AM
WRXtuners Member
 
Cosmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Virginia
Posts: 4,591
Images: 15
Cosmo is known to be trustworthy and helpful Cosmo is known to be trustworthy and helpful
Send a message via AIM to Cosmo
There is a restrictor that is inside one of the hoses. If that restrictor is not there, too much air will get to your boost control solenoid, and you won't make much boost. I'd get the new hoses from a dealer and go from there.
Cosmo is offline  
post #7 of 7 Old 03-16-2005, 08:15 PM Thread Starter
WRXtuners Member
 
berg8992's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Ohio
Posts: 38
Images: 7
berg8992 is an unknown
Wow..........You guys were right on! I put the new dealer hose on and it is working perfectly. Thanks for the help!
berg8992 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On