Oil change? - Page 3 - Subaru WRX Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 34 Old 07-09-2008, 06:39 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,981
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Quote:
Originally Posted by BC_Girl View Post
Thanks. Any ideas on the vibration? I am going to get a new bolt for the uppipe to see if that makes a difference, but I don't know what size I need and the dealership couldn't even tell me.


BC, is there only one bolt on the uppipe ?? If not, take another off and go down to NAPA.... More than likely, they are all the same size......

Paul
2002 WRX Sold
2007 WRX Sold
2007 STi totaled
2007 Foz XT sold
2007 MS3
pzr2874 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 34 Old 07-09-2008, 07:43 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Africa
Posts: 20
ride5000 is an unknown
if you're talking about the lower two bolts which hold the up pipe to the RH collector, anything will do. stainless is best because of the heat and corrosivity, and any fastener should be a grade 8 for strength, but as long as you get a matching bolt and nut you're good to go.

as far as idle vibrations if the gaps are very large you are very likely misfiring which will cause a shudder that may be felt through the chassis.

hth
ken
ride5000 is offline  
post #33 of 34 Old 07-12-2008, 11:04 PM
WRXtuners Member
 
BC_Girl's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Michigan
Posts: 117
BC_Girl is an unknown
OK, replaced the bolt, regapped the plugs. Vibration still comes and goes, but it dosen't shut off as hard. We left for California on Friday. We are in Utah now, just South of Salt Lake City. We drove for 26 hours strait, only stopping to refuel (4 times). No problems except it's bogging down, but I think that's because the octane throughout the midwest is only 91 and it's used to running 93 octane. Anyways, we made it this far, so I think It'll be O.K. Thanks for everyone's help. Let u know how it goes from here.

Boys will be boys, but girls will be fast !
BC_Girl is offline  
post #34 of 34 Old 07-13-2008, 06:38 PM
WRXtuners Member
 
turmic's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 4,371
Images: 6
turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to turmic is a WRX expert worth listening to
Send a message via AIM to turmic
i understand what dumdum said...but i think it's a 2.5 engine only problem. thus the 04-05 STIs would still be affected. unlike the 2.0 04-05s. at least people on nasioc have been saying that they found the screens in their 04-05 STIs also. Just thought, i'd try to see if i was right on that.
turmic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome