MAF and turbo - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 10-04-2010, 09:50 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Connecticut
Posts: 3
cooner is an unknown
MAF and turbo

If my MAF is no good would that affect the turbo??
cooner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 10-04-2010, 09:59 AM
Moderator
 
mosc's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Pennsylvania
Posts: 6,482
Images: 7
mosc is a helpful contributing member
Garage
If your MAF is no good, your car wouldn't run. Sometimes when it's dirty, it reads inaccurately which can affect things when you have your foot down substantially.

04 STi 16G powered lagless fun
04 WRX: SOLD
mosc is offline  
#3 Old 10-04-2010, 10:08 AM
WRXtuners Member
 
basco's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: South Carolina
Posts: 1,873
basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to
Send a message via AIM to basco Send a message via MSN to basco
but to answer your question no it wont harm the turbo

FP GT35R MoTeC M800 AndrewTech PPG'd Wagon - 513AWHP
06 Mazdaspeed6 280/330
- Matt
basco is offline  
#4 Old 10-04-2010, 11:20 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Connecticut
Posts: 3
cooner is an unknown
Thanks, I appreciate the responses. I am having issues with my 03 WRX, I wasn't getting any boost. I brought it into the shop and they replaced the Air/Fuel ration sensor. It was stuck at 3.7 volts. This didn't fix the issue, so they suggested that because this sensor was off that it messed with my cat in the up pipe. So I purchased a catless up pipe and replaced it yesterday. Taking off the old one, the cat was shot. So I know this was an issue. But it still didn't fix anything. I am still getting no boost. And whenever I go to completely stop and idle it stalls. Does anyone have any suggestions of what to do next??
cooner is offline  
#5 Old 10-04-2010, 11:23 AM
WRXtuners Member
 
basco's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: South Carolina
Posts: 1,873
basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to basco is a WRX expert worth listening to
Send a message via AIM to basco Send a message via MSN to basco
Check for boost/vacuum leaks

FP GT35R MoTeC M800 AndrewTech PPG'd Wagon - 513AWHP
06 Mazdaspeed6 280/330
- Matt
basco is offline  
#6 Old 10-07-2010, 07:03 PM
WRXtuners Member
 
synolimit's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio
Posts: 1,415
synolimit is a helpful contributing member
did you check the turbo? explain what you mean the UP cat was shot? if its shot like im thinking, the turbo sucked up a whole lot of cat pieces and you broke something. also how do you know your not getting boost? butt dyno or gauge?

Scott-2011 WRX 335HP 394TQ 93 VF52!
http://www.wrxtuners.com/forums/f121/2011-wrx-build-31226/
synolimit is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On