2012 STI Miss fire cylinder 4 SI-drive and Cruise control blinking - Subaru WRX Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 10-12-2012, 01:34 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
2012 STI Miss fire cylinder 4 SI-drive and Cruise control blinking

6 months I installed Perrin bov,K&N typhoon intake,Invidia cat back,and Cobb AP tuner running the stage 2 93 octane tune. 2 days ago I was driving and all of a sudden my check engine comes on and the SI-Drive,cruise control ,and something else keeps blinking. Also. It won't let me switch out of sharp mode and it won't boost over 10psi. Only while accelerating at low rpm and while at cruising speed the car starts to sputter and lacks power untill over 3-3500 rpm. I was told it was the 02 sensor so I replaced it and nothing changed also I reflashed and reset the computer and cleared the codes. Everything seemed to b fine till about 10 minutes into driving and it happened again and again and again. Can some one please help me and give me some insite to what's goin on
Dsember32 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 10-12-2012, 05:55 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Switch it back to the Stage 1 tune. You aren't at stage 2.

Read the map notes.

Then reset your ECU by disconnecting the battery. Hold down the brake pedal a few seconds and wait 5 mins to reconnect it.

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#3 Old 10-12-2012, 07:20 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
Thanks I'll try that right now. How come it took 6 months for it to start messin up then the day that I changed the tune. I hope that works Im dropping the car off today to have the Invidia catted down pipe installed.
Dsember32 is offline  
#4 Old 10-12-2012, 07:27 AM
WRXtuners Member
 
man show's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Maryland
Posts: 3,100
Images: 2
man show is a WRX expert worth listening to man show is a WRX expert worth listening to man show is a WRX expert worth listening to
After you install the downpipe, you'll want to reflash to the Stage 2 map.

John
07 WRX (Albins 5MT + Blouch 20G)
Jorge Carrillo Tuned (365 whp/340 wtq)
man show is online now  
#5 Old 10-12-2012, 08:47 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Quote:
Originally Posted by Dsember32 View Post
Thanks I'll try that right now. How come it took 6 months for it to start messin up then the day that I changed the tune. I hope that works Im dropping the car off today to have the Invidia catted down pipe installed.
Very forgiving car it seems. I wouldn't install the DP until you get this issue resolved IMHO.

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#6 Old 10-12-2012, 09:00 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
I just tried it so far nothing but in the last few attempts it's take 20-30 minutes before it starts acting up and trippin codes. If it doesn't work I'll have to wait on the dp and put all the stocks parts on and take it to the dealership
Dsember32 is offline  
#7 Old 10-12-2012, 09:25 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Good luck

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#8 Old 10-12-2012, 09:57 AM
WRXtuners Member
 
WrxCruising's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Jersey
Posts: 120
Images: 2
WrxCruising is an unknown
Yes please read the notes that come with every map... mistakes cost a fortune... good luck!
WrxCruising is offline  
#9 Old 10-12-2012, 10:28 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
Thanks I think I'm gonna need it
Dsember32 is offline  
#10 Old 10-12-2012, 10:58 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
Is there any chance that it's doing this because I might have burned out the stock catylic converter for running a tune that's for a high flow cat because like I said before ive been driving it for 6 months with that tune and never had a problem. Well I'm gonna go drive around for a while and hope for the best.
Dsember32 is offline  
#11 Old 10-12-2012, 12:33 PM
Moderator
 
mosc's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Pennsylvania
Posts: 6,474
Images: 7
mosc is a helpful contributing member
Garage
Unlikely. Much more likely you're getting knock and your motor is blown.

04 STi 16G powered lagless fun
04 WRX: SOLD
mosc is offline  
#12 Old 10-12-2012, 02:17 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
No deff not blown car is running fine now after I reset the computer. Since there's nothing wrong with it I'm gonna drop it off at the shop to have the Invidia catted downpipe installed the switch it back to stage 2 tune
Thanks pzr2874 for the help
Dsember32 is offline  
#13 Old 10-12-2012, 04:16 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
Ok problem not fixed engine light and si drive blinking again but with out hesitation at low rpm and car still boosts at normal psi instead of boosting at 10 psi when problem accured
Dsember32 is offline  
#14 Old 10-12-2012, 04:30 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 4,970
pzr2874 is known to be trustworthy and helpful pzr2874 is known to be trustworthy and helpful
Put the stock map back on and take it in. Hopefully you let the AP upload the stock map before reflashing it.

OR....

Put the stock map on it and see if it does it for a day or so.

THEN flash the sg 1 map and drive it around for a day. If it still does it, take it in.

Paul
2007 XT
2007 MS3
pzr2874 is offline  
#15 Old 10-12-2012, 06:23 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 8
Dsember32 is an unknown
When I installed the ap it saved the stock tune before it even let me do anything and I read that when u uninstall it automatically installs the stock tune
Dsember32 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On