Subaru WRX Forum

Subaru WRX Forum (http://www.wrxtuners.com/forums/)
-   Drag Strip Tech (http://www.wrxtuners.com/forums/f113/)
-   -   Went to the track tonight (http://www.wrxtuners.com/forums/f113/went-track-tonight-12705/)

fast_dak 06-13-2006 08:34 PM

Went to the track tonight
 
My first time to the track with the WRX (have made plenty of passes with my DAkota). Well, made 5 passes.. started off with a 15.6, bogged bad off the line.. Following 3 runs were between 14.0 and 14.3. Even had a .033 R/T on the 14.3 run, though my 60's were all 2.1-2.2

Best Run

R/T: 1.20
60': 2.144
1/8: 9.126
MPH: 79.92
1/4: 14.096
MPH: 98.93

Now, the bad news.

5th pass, Going against a well modded 5.0, we're pretty even off the line, go into second.. BOOM rattle rattle rattle

Well, there goes my transmission I think (maybe the clutch??? ). Clutch has good feel to it, but cannot change any gears, even into neutral. Whenever it's moving (like when I was getting towed off the track), you could hear it rattling. Just got in 10 minutes ago, Bah!

9d2TSi 06-13-2006 09:15 PM

Damn, that sucks bro.

Get ready to spend. :notgood:

fast_dak 06-13-2006 09:49 PM

What you think it sounds like? Clutch, gears, input shaft?

I know whichever it is, it's going to be at least $1,000 (clutch), $2500-$3000 if it's the gears and I go with RA gearset. Dunno if it's the gears, cause I've read plenty of threads on here where guys have blown second gear, but have been able to use other gears and "baby it home". It's got clutch feel, but clutch in/out makes no difference. Shifter will go from first to neutral with some resistance, but no where else (not that it's actually going into neutral). Possibly the input shaft? (Subbie owner that works where I take mine to says he's broken his input shaft twice, has similar mods to me, though he's converted to RWD)

JiveMasterT 06-14-2006 05:37 PM

Sounds to me like either your input shaft or your clutch went. Stock clutch I assume?

Either way, the tranny's comming out of the car in order to find out. I hope it wasn't anything serious.

trek98xc 06-14-2006 05:40 PM

Sounds like an input shaft if nothing is working at all. If youre lucky it may be the shift linkage.

LiL Shoaf 06-14-2006 05:42 PM

Damn. That sucks bro.. Been there.. I feel for you...

fast_dak 06-14-2006 06:26 PM

Well, one guy that works on transmissions here says that he was able to get it to go between gears except 2nd and drive it in the parking lot, so definitely looks like I killed 2nd gear, and possibly the master shaft. Going to take it out, see what I actually need to order. More than likely, will be ordering the RA Gearset. Not stock clutch, it's got the ACT street/strip clutch. I had hoped it being an organic clutch, that it would go before the transmission.. well, that didn't happen :poorme:


All times are GMT -5. The time now is 02:11 AM.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.8pl1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.