setting timing.. got a question doesnt seem right? - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 07-10-2011, 11:47 AM Thread Starter
WRXtuners Member
 
Join Date: May 2011
Location: Manitoba, Canada
Posts: 16
beger781 is an unknown
setting timing.. got a question doesnt seem right?

im setting the timing on my car i got all the diagrams to line up the markings and belt. passengers side is all good, but the drivers side to the line up the markings the cam lobes are pushing the valve out is that right? the passengers side didnt have any resistance it was on the flat part of the cam lobe.

also in the picture in the timing belt section of the manual which shows the side pic of the head with the cams showing in which direction the cam lobes should be sitting when the timing marks are lined up.. my lobes do not sit like that
beger781 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 07-10-2011, 01:40 PM
 
wagonracer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Connecticut
Posts: 1,301
Images: 9
wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to
Not sure about the picture your are referring to, but yes the cams on the left (drivers) side will resist being put where you need them. Start at the crank gear, then line up the left cam gears, putting the belt guides on so it can't slip, then work your way to the right (pass. side) cams. Get those lined up, and install the cogged idler pulley after the belt is on with marks all lined up. Then go back and adjust the guides so the belt has clearance. That's the easiest way I know

Cullen
wagonracer is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome