remove 2005 wrx 2.0 and install 2002 2.0 - Subaru WRX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 09-14-2010, 10:22 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: North Carolina
Posts: 2
scubydo is an unknown
Question remove 2005 wrx 2.0 and install 2002 2.0

I've noticed below the intake wire connector difference. The engine swap is
complete and I have a P1491 code (PCV issue). What do I need to change
to get pass code issue?!Cry!
scubydo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 09-15-2010, 11:56 AM
 
wagonracer's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Connecticut
Posts: 1,301
Images: 9
wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to wagonracer is a WRX expert worth listening to
Did you swap the wiring harness on the plenum ?

What I have done successfully on swaps from one year to another is retain the intake plenum and attached harness that was originally on the car, since that is where all the important pin connectors, sensors emissions crap, etc. reside.

I only have the '02 shop manual, and that code isn't in it, so I can't help you with that specifically (to find an easier fix). My best advice: swap out the plenums and make sure that all of the important plumbing is hooked up.
wagonracer is online now  
#3 Old 09-16-2010, 08:52 PM
WRXtuners Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: North Carolina
Posts: 2
scubydo is an unknown
The engine runs perfect but has slight low idle issue. I'am going to view a running 02 and do closer inspection.The P1491 is a PVC code, I expect I'll need part of the 02 wire hardness.Thanks for your
suggestion.
scubydo is offline  
#4 Old 01-03-2014, 11:53 AM
WRXtuners Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
yormotherson is an unknown
Quote:
Originally Posted by scubydo View Post
The engine runs perfect but has slight low idle issue. I'am going to view a running 02 and do closer inspection.The P1491 is a PVC code, I expect I'll need part of the 02 wire hardness.Thanks for your
suggestion.
Were you able to solve this issue? I have the same problem. The guy before me swapped an 02 engine into my 04 and I'm thinking he swapped harnesses, too. The pcv connection is on the engine, but the other piece that connects to it is no where on my harness. How did you solve your issue?

Thanks
yormotherson is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On